Šibenikhumana djeca

Drnišani i Kninjani najbolji iz prve pomoći

Piše Joomla\CMS\User\User
6. travanj 2008. - 20:44

Ekipe mladeži Crvenog križa iz Drniša i pomladak iz Knina branit će boje Šibensko-kninske županije na 12. državnom natjecanju iz prve pomoći, koje će se 17. svibnja održati u Zadru.

Na Županijskom natjecanju, održanom u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Kninu, sudjelovale su ekipe mladeži (srednjoškolci) i pomlatka (osnovnoškolci) iz gradskih društava Crvenog križa iz Šibenika, Drniša i Knina, ukupno 30 natjecatelja.

 - Oni su pokazali svoje praktično i teorijsko znanje u pružanju prve pomoći – kaže Anđelka Balić, ravnateljica kninskog Crvenog križa, domaćina ovog natjecanja. Kninjani su bili najuspješniji u kategoriji pomlatka, ispred Šibenika i Drniša, a kod mladeži je prvo mjesto osvojila ekipa iz Drniša, ispred Knina i Šibenika. Djeca su pokazala kako se pruža pomoć ozlijeđenima pri padu s bicikla, kako pomoći osobi koja je u nesvijesti, te demonstrirali postupak oživljavanja.

Njihov rad pratila su 24 suca, među kojima su bili liječnici i školski učitelji, a brojna djeca uvjerljivo su glumila ozlijeđene osobe. Na Županijskom natjecanju u Kninu odana je počast Jadranku Crniću, predsjedniku Hrvatskog crvenog križa, koji je prije nekoliko dana preminuo.

Ž.JURAS/EPEHA

#CRVENIKRIZ#ANDELKABALIC