Šibenikprovodi se istraga

Čudovište u dalmatinskoj luci: dječaci iz mora izvukli zmiju dugu 2,5 metra! Veterinari ne znaju o kakvoj vrsti se radi, u slučaj se umiješala i policija

Piše Ante Talijaš

U subotu predvečer zmiju dugu preko 2,5 metra petoro dječaka izvuklo je iz mora vodičke luke uz rivu velikog parapeta. Na morskom dnu "neobičnu beštiju" prvi je uočio 13-godišnji Niko Vitić. I on i njegov prijatelji prvo su pomislili da je možda riječ o ugoru.

Posudili su ostii s jednog čamca privezanog u luci te s njima uboli i izvukli lovinu na rivu. Njihov čuđenju nije bilo kraja,, pričaju nam dječaci, kad su vidjeli da je riječ o zmiji. Odmah je bilo jasno, kažu djeca, da je zmija bila uginula i prije nego je izvučena.iz mora.

Još se nije utvrdilo o kakvoj se vrsti radi i je li je otrovnica. Na to pitanje odgovor nije znao ni lokalni veterinar Zorica. Sudeći po dobro očuvanoj koži i tijelu gmaza, sigurno je da nije dugo provela u moru.

Zbog dobre ugojenosti, može se pretpostaviti da je zmiju nepoznata osoba držala kao kućnog ljubimca te ju je nakon uginuća odbacila u more. Slučaj je prijavljen policiji, koja će provesti istragu. Jedno je sigurno da ova zmija ne pripada nijednoj poznatoj ovdjašnjoj vrsti.

#ZMIJA#VODICE