Dalmacija Šibenik

osnovan inicijativni odbor za povrat imovine na koju se uknjižio splitski poduzetnik

Rogozničani kreću u spor sa Svagušom

osnovan inicijativni odbor za povrat imovine na koju se uknjižio splitski poduzetnik

U rogozničkom Vatrogasnom domu sastalo se proteklog vikenda 30-ak Rogozničana, vlasnika zemljišta, i osnovalo Inicijativni odbor kako bi, rekli su na skupu, “što učinkovitije vratili imovinu koju im je oteo Joško Svaguša”, splitski poduzetnik i aktualni predsjednik Hajduka. Kako bi izbjegli velike troškove, u sporu sa Svagušom zastupat će ih, dogovoreno je, zajednički odvjetnik.

Grupa okupljenih građana, među kojima ima i općinskih vijećnika vladajućeg HDZ-a, odlučila je i ispitati i javnosti objaviti podatak koliko je Svaguša platio poreza na kupljene i uknjižene nekretnine, jer, kažu, Porezna uprava dužna je u ovom slučaju javnosti predočiti elaborat o procjeni, a ako porez nije obračunat i plaćen, oštećen je općinski proračun.

Joško Svaguša, vjeruju neki Rogozničani, nije ni znao što kupuje, jer da je znao, ne bi kupio tuđe kuće ili male vrtove od dvadesetak kvadrata ispred tuđih kuća. Šibensko državno odvjetništvo je, da podsjetimo, od policije zatražilo izvidne radnje i provjeru svih okolnosti slučaja.

Vedrana Stočić/EPEHA

Naslovnica Šibenik
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last