Dalmacija Šibenik

izvršni direktor Organizacijskog odbora 15. svjetskog prvenstva, REAGIRA NA TVRDNJE O ‘NAMJEŠTENOM PROTOKOLU’

Duško Klisović: Gianni Lonzi nije član HDZ-a!

izvršni direktor Organizacijskog odbora 15. svjetskog prvenstva, REAGIRA NA TVRDNJE O ‘NAMJEŠTENOM PROTOKOLU’

Smiješna je teza da je HDZ krojio protokol završnice prvenstva. Pa nije gospodin Gianni Lonzi član HDZ-a a bogami nisam ni ja, kaže Klisović

Smiješna je teza da je HDZ krojio protokol završnice prvenstva. Pa nije gospodin Gianni Lonzi član HDZ-a a bogami nisam ni ja, kaže Klisović

Župan Goran Pauk i gradonačelnik Ante Županović moji su prijatelji, ali ogorčen sam zbog njihova nedolaska na utakmice završnice Svjetskoga juniorskog vaterpolskog prvenstva u Crnici.

Pogotovu što sam ih na večeri s predstavnicima svih reprezentacija osobno zamolio da dođu. Pola sata prije finalne utakmice Rumunj Marculescu me pitao: “Stižu li župan i gradonačelnik?”, jer je pripremio darove za njih. Možda bih sve to zataškao da ne bih pokvario sjajne dojmove o turniru da nisu procurile druge kvaziinformacije - kazao nam je u uvodnoj ćakuli Duško Klisović, izvršni direktor Organizacijskog odbora 15. svjetskog prvenstva. Klisoviću su, što kriti, najviše zasmetale dezinformacije glede protokola i mjesta u VIP-loži.

- Nitko iz Grada Šibenika i Županije nije najavio svoj dolazak, osim dogradonačelnika Petra Baranovića, za kojega je gospođa Ana Gojanović nazvala u zadnji čas.

U zadnji čas smo našli mjesta za njega i suprugu, baš kao i za bivšu gradonačelnicu Nedu Klarić, čiji je suprug ostao na nogama. Smiješna je teza da je HDZ krojio protokol završnice prvenstva.

Pa nije gospodin Gianni Lonzi član HDZ-a a bogami nisam ni ja! Kad sam, primjerice, izašao s prijedlogom da gradonačelnik Županović dodijeli neko od priznanja, Rumunj Marculescu me je upozorio da se ne miješam u kompetenciju FINA-e, koja određuje protokol. Hrvatskom vaterpolskom savezu ostavili su samo jedno mjesto, koje smo podarili doktoru Josipu Labaru, dugogodišnjem liječniku reprezentacije.

U statutima svih svjetskih športskih organizacija eksplicite piše zabrana upletanja politike. Klisovićeva kritika lokalnih subjekata ne završava gradonačelnikom i županom. On je osuo paljbu i na turističke djelatnike.

- Za vrijeme prvenstva nisam vidio ni čelne ljude gradske i županijske turističke zajednice, koji nazočnost predstavnika 19 zemalja, koje su pratili i brojni navijači, nisu vidjeli kao priliku za besplatnu promociju Šibenika. Uskočio je jedino Željko Bulat, ravnatelj NP Krka, i naslušao se komplimenata na račun Šibenika i Hrvatske s nemalim brojem obećanja ‘vratit ćemo se ovdje’ - završio je Klisović.

Mala vojska volontera

Na sjajnoj organizaciji čestitaju mi ljudi sa svih strana svijeta, a ja bih spomenuo imena onih koji su radili u sjeni, a puno napravili: Zlatko Jurić, Pio Terzanović, Živana Podrug, Leo Krstičević, doktori Grubišić-Čabo i Brajković, Bojan Krvavica, Kata Kvinta i Jole Rak.

Marculescu ‘poklopio’ Grka

Pretjerano se ćakula i o utjecaju sudaca na našu pobjedu. Kad se Grk Diathesopouolos počeo buniti u visokom FINA-inu društvu, poklopio ga je Rumunj Marculescu tvrdnjom da je bilo pogrešaka na obje strane - neslužbeno nam je otkrio Klisović.

Naslovnica Šibenik