StoryEditorOCM
Dalmacijačekajući čudo

U Šibeniku održana misa za nestalog kapetana Dina Miškića i njegove kolege: 'Tužni smo, jadni i bespomoćni, ali i dalje vjerujemo...'

Piše Katarina Rudan
5. listopada 2019. - 00:21

– Tužni smo, jadni i bespomoćni, ali i dalje vjerujemo, nadamo se i molimo Boga da se dogodi čudo i stigne vijest da su Dino i ostali pomorci pronađeni živi, i da su spašeni. Teško mi je, moj unuk ide s njegovim sinom u školu... Ne mogu ni zamisliti kako im je, rekla nam je večeras prije ulaska u crkvu sv. Jeronima na Meterizama, očiju punih suza gospođa Snježana.

– Ne, ne, ništa nas ne pitajte, nemojte se ljutiti – bio je odgovor većine s kojima smo pokušali razgovarati dok su prilazili vratima crkve.

– Oni žive u zgradi poviše mene... Ne, ne mogu govoriti, oprostite – rekla je drhtavim glasom jedna gospođa.

– Teško mi je o tomu govoriti. Još ne mogu vjerovati da se dogodila ta strašna havarija. I ja sam rodom sa Žirja kao i Dino, živimo u istom kvartu, poznajemo se i došla sam se pridružiti zajedničkoj molitvi, da pronađu Dina i ostale članove posade – kazala nam je mlada gospođa s Meteriza.

Za razgovor nije bio raspoložen i jedan pomorac, samo nam je rekao da je nekada i sam "tukao more" u istoj firmi.

Crkvu su gotovo napunile prijateljice i prijatelji, poznanici obitelji Miškić, čija djeca idu u istu školu, viđaju se u kvartu, trgovini, zgradi...

Transkript posljednje komunikacije hrvatskog kapetana: 'Tonemo, valovi su visoki 10 metara, nemoguće je lansirati splavove'; Kompanija im odgovorila tek sat kasnije, nakon trećeg poziva u pomoć!?

Vjerojatno dugo nije bilo toliko svijeta na večernjoj misi u crkvi sv. Jeronima, koja se održava svakodnevno u 18 sati, jer se većina odazvala pozivu koji je Facebook grupi "Bourbon Rhode Rescue", osnovanoj kako bi se izmjenjivale informacije o akciji spašavanja pomoraca s broda "Bourbon Rhode", poslala Maja Sulje, prijateljica obitelji kapetana Dina Miškića.

– Dragi prijatelji, danas u 18 sati, u crkvi sv. Jeronima na Meterizama u Šibeniku održat će se misa za pronalazak našeg kapetana, njegove posade i, nažalost, za one koji više nisu s nama. Molimo vas da se udružimo u molitvi. Oni koji ne mogu doći neka se pomole, ma gdje bili! Hvala vam od srca! – objavila je u petak, u jutarnjim satima Maja Sulje.

– Ovu svetu misu služimo za nestale pomorce – rekao je na početku misne službe fra Lazar Perica i pozvao nazočne da se ne odriču vjere u Boga.

Upravo ta vjera i nada da će uskoro biti objavljena vijest kako su Dino i njegovi pomorci pronađeni živi, još uvijek stanuje u srcima njegovih najbližih, rodbine, prijatelja i svih Šibenčana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:19