Dalmacija Šibenik

ideja za izlet

Mali otok prepun prekrasnih plaža: zbog finog pijeska i tirkiznog mora mnogi tvrde da su najljepše na Jadranu, najbolje vam je otići i provjeriti, čak ne trebate ići brodom...

ideja za izlet

Priznajte da ste, ugledavši gornju fotografiju, pomislili da je snimljena na nekim dalekim, južnim morima. Tirkizna boja i plićina mora mnoge će podsjetiti na prizore iz Oceanije ili s Kariba, no želite li uživati u viđenom na ovoj slici ne trebaju vam ni avion, pa čak ni brod, jer do ovog odredišta relativno brzo se stiže automobilom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana (@sandycat777) on

 

Ova lijepa uvala nalazi se na Murteru, otoku poznatom po prekrasnim plažama, po nekima najljepšim na Jadranu, kojima posebnu atraktivnost daje plićina zbog koje je more ugodne temperature. Murter je još u 19. stoljeću s kopnom spojen pokretnim mostom tako da u posjet ovom idiličnom odredištu ne morate računati na gužvanje na trajektu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Gospić (@aleksandargospic) on

 

Plaža na fotografiji zove se Podvrške, a smještena je u blizini mjesta Murter. Nasipom je povezana s obližnjim otočićem, zbog čega je posebno zanimljiva, a dodatni plusevi su joj prirodna hladovina te bar i parkiralište u blizini. Omiljena je zbog širokog pojasa plićine, ali i zbog dobrih mjesta za skakanje u more.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @zeljkat5 on

 

U blizini je još jedna lijepa plaža, smještena u uvali Čigrada. Dijelom je pješčana, dijelom šljunčana i stjenovita, a zbog slikovitog podmorja atraktivna je i za ronioce. Nedaleko su restoran i beach-bar pa je pogodna za cjelodnevni izlet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Like Šibenik (@like_sibenik) on

 

Jedna od najljepših plaža na Murteru je Slanica, osobito privlačna za kupanje s djecom jer je pješčana sa vrlo blagim padom prema dubini, a obrubljena je sikama savršenim za skakanje. Na njoj su tobogan i trampolin, kao i tereni za tenis i odbojku na pijesku, stoga se ne bojte da će nekome biti dosadno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Murter Croatia (@murtercroatia) on

 

Lijepa se plaža nalazi u blizini mjesta Betina. Kosirina je smještena u slikovitoj uvali, dijelom je pješčana, a dijelom šljunčana. U blizini su kamp i dva beach bara, a gusta borovina daje ugodan hlad. Plažu vole i ronioci jer je okružena zanimljivim stijenama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croatian Nomads (@croatiannomads) on

 

U uvali Lovišća nalazi se velika šljunčana uvala. Veći dio plaže je šljunčan, sa širokim pojasom pličine i posebnim prilazom moru namijenjenim osobama s invaliditetom. Plaža je bogato opremljena zabavnim sadržajima, tu su tereni za odbojku na pijesku, tenis, mini golf, jet-ski, skokove u vodu s tobogana, pedaline, trampoline, aquapark. Na plaži su javni wc i tuševi, kao i caffe bar i restoran.

  

Naslovnica Šibenik