Dalmacija Šibenik

eksplodirao rezervoar

Muškarac teško ozlijeđen u eksploziji u garaži i dalje životno ugrožen, prebačen u KBC Split; Riječ je ocu poznatog šibenskog sportaša i iskusnom majstoru

eksplodirao rezervoar

Siniša Drago Čaleta Car (62) iz Bilica koji je u subotu zadobio teške ozljede i opekline u eksploziji aluminijskog rezervoara za gorivo i dalje je životno ugrožen, te je iz Opće bolnice Šibenik prevezen u Klinički bolnički centar Split.

Stradali Čaleta Car je, inače, otac uspješnog šibenskog vaterpoliste Marija, aktualnog izbornika ženske seniorske reprezentacije Hrvatske i trenera Ženskog vaterpolo kluba 'Victorije' iz Šibenika.

Do ove teške radne nesreće došlo je u garaži obiteljske kuće stradalog, u subotu oko 13,10 sati, a dok je on aparatom za varenje zavarivao rezervoar za gorivo. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o brodskom rezervoaru.

Čaleta Car, je inače, profesionalni bravar sa dugogodišnjim radnim iskustvom, pa mještani Bilice ne mogu vjerovati da se njemu mogla dogoditi neopreznost koja je dovela do tragedije. 

Policijskim očevidom je utvrđeno da je prilikom zavarivanja metalnog spremnika, u tom spremniku došlo do stvaranja koncentriranih zapaljivih plinova, uslijed čega je došlo do eksplozije unutar spremnika.

 

 

Naslovnica Šibenik