Dalmacija Šibenik

drama na kornatima

'Nadamo se da se negdje uspio dokopati kopna, mogućnost preživljavanja u ovako hladnom moru je mala': nastavlja se potraga za ribarom iz Šibenika, u pomoć stigao i helikopter iz Divulja

drama na kornatima

NOVO - Do 11 sati u nedjelju, velika potraga na moru u kornatskom arhipelagu za nestalim 60-godišnjim ribarom iz Šibenika nije, na žalost, dala rezultata. Uz dva broda Lučkih kapetanija Šibenika i Zadra, dva plovila šibenske Pomorske policije te čamca rendžera Nacionalnog parka Kornati, u potragu se uključio i helikopter HZ-a iz Divulja. Od ranih jutarnji sati akvatorij pretražuju i timovi HGSS-a koristeći dron s termovizijskom kamerom.

- Intenzivno se pretražuje i akvatorij zapadnog djela murterskom mora i južno od otoka Pašmana. More je hladno, temperatura je samo 12 stupnjeva. U takvim uvjetima, kako vrijeme prolazi, mogućnost preživljavanja u moru sve je manja. Nadamo se da se 60-godišnji muškarac uspio negdje dokopati kopna, da je uspio izaći na neki otočić ili hrid. Stoga smo u potrazi fokusirani na tu mogućnost - kazao je šibenski lučki kapetan Robert Baljkas.

RANIJE - U nedjelju nakon svitanja, nešto iza šest sati, nastavljena je intenzivna potraga za 60-godišnjim ribarom iz Šibenika koji je u subotu poslijepodne nestao u arhipelagu Kornata, doznajemo u Županijskom centru 112 i u Operativnom-komunikacijskom centru PU šibensko-kninske.

Nakon što je sinoć u 19,30 sati prekinuta zbog mraka, potragu za nestalim ribarom je nastavljena, a u nju su uključena plovila šibenske Lučke kapetanije i Pomorske policije Šibenik i Zadar s pripadnicima HGSS-a Šibenik.

Sinoć, pak, u 18,35 sati na hridima otoka Sita pronađen je gumeni čamac, a 60-godišnjem Šibenčaninu izgubio se svaki trag. Inače, on je u subotu oko 12 sati iz Murtera preko Proverse gumenjakom zaplovio prema Kornatima. Kako se nije javljao na mobitel, obitelj je u 15,55 sati alarmirala relevantne službe, te je odmah pokrenuta potraga.

Naslovnica Šibenik