Dalmacija Šibenik

sredstva iz proračuna

Pomoć sportašima nakon podmetnutog požara u Zagrebu: Grad Vodice malonogometnom klubu daje 50 tisuća kuna za kupnju novog kombija

sredstva iz proračuna

Grad Vodice dat će iz proračuna 50 tisuća kuna malonogometnom klubu "Heroji 2007" za pomoć pri kupnji novog vozila nakon što je kombi kojim su se dosad koristili izgorio u podmetnutom požaru u Zagrebu u nedjelju ujutro, odlučeno je u utorak na sjednici Gradskog vijeća.

Predsjednik vodičkoga Gradskog vijeća Marin Mikšić osudio je vandalski čin koji se dogodio u Zagrebu nakon što su kriminalisti zagrebačke Policijske uprave utvrdili da je podmetnut požar u kojem je izgorio kombi malonogometnog kluba iz Vodica, a minibus parkiran pokraj njega djelomično je oštećen.

"Kombi je bio iznajmljen najmlađim našim sportašima, a na sport i mlade sam posebno osjetljiv. Najstrože osuđujem, u svoje ime i ime Gradskog vijeća, ovaj vandalski čin i tražimo od MUP-a i svih institucija da što prije otkriju počinitelje", rekao je Mikšić.

Požar na kombiju planuo u nedjelju ujutro u 4,45 sati u Remetinečkom gaju u Novom Zagrebu, ispred hostela u kojem su bila smještena vodička djeca koja su iznajmljenim vozilom doputovala u Zagreb na međunarodni turnir. Riječ je o mališanima iz vodičkog kickboxing kluba "Hrvatski branitelj dragovoljac." 

Kako je utvrdila zagrebačka policija, nepoznati počinitelj otvorenim je plamenom iz neutvrđenog izvora zapalio prednji dio citroena jumpera šibenskih tablica, nakon čega se vatra preko motora proširila na cijelo vozilo. Počinitelj je nakon toga na šibenskome minibusu mercedesu otvorenim plamenom zapalio plastičnu oblogu između vjetrobranskog stakla i poklopca motora.

Naslovnica Šibenik