Dalmacija Šibenik

Prijeti mu zatvor

Evo kako je 64-godišnjak pokušao postati branitelj: puške nije ni vidio, pa krivotvorio potpise svjedoka da je pripadnik postrojbe šibenske policije od '91. No, onda je napravio naivnu pogrešku...

Prijeti mu zatvor

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 64-godišnjakom u Policijskoj postaji Vodice, protiv njega podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog sumnji da je počinio kazneno djelo pokušaja prijevare i krivotvorenja isprave.

Naime, kako su izvijestili iz policije, 64-godišnjak je, kao što smo već izvijestili, osumnjičen da je s ciljem da ostvari prava u svojstvu dragovoljca Domovinskog rata i na taj način sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvoreći potpise svjedoka izradio lažnu ispravu s namjerom da je uporabi kao pravu.

Uhvaćen još jedan lažni branitelj: krivotvorio isprave i potpise svjedoka da je bio dragovoljac, dobio kaznenu prijavu

Temeljem takve lažne isprave osumnjičeni je 24. veljače ove godine Policijskoj upravi šibensko-kninskoj podnio zamolbu za utvrđivanje statusa hrvatskog branitelja, a shodno tome i da se uvede u evidenciju dragovoljaca za obranu suvereniteta Republike Hrvatske i s toga osnova ostvari sva prava.

Iako puške nije ni vidio, 64-godišnjak je kako doznajemo, namjeravao prijevarom i na podli način dobiti status hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata, a radi ostvarivanja povlastica koje donosi Zakon o hrvatskim braniteljima i povlastica za odlazak u mirovinu.

Doznali smo, da je 64-godišnjak krivotvorio dokumentaciju i potpise izjava svjedoka o tome da je od 1991.g. pa na dalje bio pripadnik ratnih postrojbi šibenske Policije, odnosno MUP-a RH na šibenskom i vodičkom području.

S takvim krivotvorenima lakomisleno je došao na šalter PU šibensko-kninske i podnio zahtjev za potvrdom o svom ratnom putu, kojeg je izmislio i opisao u priloženoj lažnoj dokumentaciji.

Nakon što su policijski službenici utvrdili da ga nema u evidenciji, krenula je kriminalistička istraga koja ga je raskrinkala i završila podizanjem kaznene prijave. A za kazneno djelo pokušaja prijevare i krivotvorenja isprava prijeti mu kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do dvije godine.

Naslovnica Šibenik