Dalmacija Šibenik

jedva ga obuzdali

Nasilnik teško ozlijedio šibenskog policajca na dužnosti: prvo je prijetio susjedu, a kada su ga 'plavci' došli smiriti potpuno je podivljao

 jedva ga obuzdali

Muškarac (51) iz Piramatovaca nanio je teške tjelesne ozljede 56-godišnjem policajcu PU šibensko-kninske, doznajemo iz ove policijske uprave.

Nemili događaj zbio se u Piramatovcima, mjestu u zaleđu Skradina u ponedjeljak rano ujutro, kada je 62-godišnji mještanin Piramatovaca pozvao policiju zbog prijetnji koje mu je oko pet sati uputio 51-godišnji susjed, a zbog ranije narušenih međuljudskih odnosa.

Dolaskom ophodnje iz Policijske postaje Šibenik u Piramatovce oko 6,30 sati i njihova postupanja, 51-godišnjak se oglušio na njihove naredbe, radi čega su nad njime uporabili sredstva prisile te je on tom prilikom pružao fizički otpor.

U namjeri sprječavanja policijskih službenika da ga odvedu u službeno vozilo, 51-godišnji Piramatovčanin je tjelesno napao 56-godišnjeg policajca i teško ga ozlijedio.

Nakon dovršene istrage u Službi kriminalističke policije PU šibensko-kninske, 51-godišnjak je pritvoren i protiv njega je DORH-u podnesene kaznena prijava zbog kaznenog djela prisile prema službenim osobama, nanošenja teške tjelesne ozljede 56-godišnjem policajcu, te za prijetnju 62-godišnjaku iz Piramatovaca.

U protekla dva tjedna, ovog je drugi napad na šibenske policajce i nanošenje tjelesnih ozljeda.

Naime, 13. kolovoza oko 19 sati, 21-godišnji mladić došao je ispred ulaznih vrata policijske postaje u Šibeniku i počeo vikati i udarati po vratima. Nakon što su mu dvoje policijskih službenika otvorili vrata, jednog policajca udario je šakom u glavu i nogom u prsa, te obojicu srušio na pod. Udareni policajac zadobio je lakše tjelesne ozljede.

Protiv 21-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog napada na službenu osobu i nanošenja tjelesnih ozljeda. Mladom napadaču na policajce, istražni sudac odredio je jednomjesečni istražni zatvor.

Naslovnica Šibenik