Dalmacija Šibenik

napadnut na dužnosti

Istražni zatvor dvojici braće ​koje se tereti za premlaćivanje šibenskog vatrogasca, policija još traga za ostalim sudionicima tučnjave na koncertu

napadnut na dužnosti

Dežurni sudac Županijskog suda u Šibenik Branko Ivić prihvatio je zahtjev Općinskog državnog odvjetništva, te odredio jednomjesečni zatvor za dvojicu mladića koji su na igralištu SC 'Ljubica' fizički napali 36-godišnjeg Marjana Srdareva ih Vodica, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Kako neslužbeno doznajemo, istražni zatvor određen je za 22-godišnjeg P.F i njegova brata, 20-godišnjeg A.A.F, obojica s prebivalištem u Kistanjama.

Braća se terete za sudjelovanje u tučnjavi u kojoj su nanesene teške tjelesne ozljede šibenskom profesionalnom vatrogascu Marjanu Srdarevu. On je, podsjetimo, zadobio frakturu vilice i napuknuće jagodične kosti.

Oko ovog dosada nezabilježenog incidenta policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja svih okolnosti, odnosno privođenja još nekoliko osoba za koje sumnja da su sudjelovali u napadu na vatrogasca.

Za podsjetnik je da se o detaljima do sada provedene kriminalističke istrage oko fizičkog napada i teškog ozlijeđivanja Marijana Srdareva u četvrtak se oglasila PU šibensko-kninska.

- U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 20-godišnjakom osumnjičenim za sudjelovanje u tučnjavi.

Osumnjičeni su 8. kolovoza oko 2,50 sati u Šibeniku na nogometnom igralištu u vrijeme održavanja Hype Beats Music Festivala, zbog netrpeljivosti prema 24-godišnjakinji koja je, zbog gubitka torbice, tražila pomoć od 36-godišnjeg pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, koji je sudjelovao u protupožarnom osiguranju koncerta, vidjevši ga u njezinom društvu, uz više, za sada nepoznatih osoba, tjelesno ga napali i teže ozlijedili.

Ozlijeđeni 36-godišnjak je zbog zadobivenih ozljeda prevezen na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split.

Osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a kriminalističko istraživanje na okolnosti ovog događaja se nastavlja - navodi se u policijskom priopćenju Marijan Srdarev i koji je na ovom glazbenom događaju bio voditelj protupožarnog osiguranja zadobio je frakturu vilice i napuknuće jagodične kosti, u četvrtak je uspješno operiran u splitskoj bolnici.

Naslovnica Šibenik