Dalmacija Šibenik

smrtno stradao 41-godišnjak

Otkriven uzrok stravične nesreće kraj Drniša: vozač krenuo pripaliti cigaretu, eksplodirala mu boca plina na zadnjem sjedištu; Vozilo splitskih registracija pronađeno u grmlju tek nakon šest sati

 smrtno stradao 41-godišnjak

Nakon obavljenog policijskog očevida, utvrđene su okolnosti pod kojima je u prometnoj nesreći u ponedjeljak u mjestu Ružić kod Drniša, poginuo 41- godišnji muškarac Mirko Blažević iz Dicma. 

- Do nesreće je došlo kada je 41-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Volkswagen Bora splitskih registracija, krećući se državnom cestom D- 56, iz smjera Splita prema Drnišu. 

Prilikom paljenja cigareta, uslijed istjecanja plina propan-butan iz kuhinjske boce koja se nalazila na zadnjem sjedištu vozila, došlo je do eksplozije unutar vozila. Uslijed toga automobil je izletio izvan kolnika, udario u stablo te se zaustavio. Po nalogu Županijskog državno odvjetništva tijelo nesretnog detalja prevezeno je na Odjel patologije šibenske bolnice radi obdukcije – izvijestili su iz šibenske policije. 

Tragična prometna nesreća: automobil izletio s ceste, muškarac na mjestu preminu

Premda se u policijskom priopćenju navodi da se nesreća dogodila u ponedjeljak u 16,18 sati, mještani Ružića tvrde da se tragedija dogodila tog dana u jutarnjim satima. 

- Već od deset sati ujutro stao je bijeli Volkswagen u grmlju, odnosno parkiran u hladovini podno krošnje jednog stabla. Svi mi koji smo ga vidjeli nismo toliko obraćali pažnju na njega, i ni slutili nismo da se dogodila tragedija Pretpostavljali smo da je vlasnik parkirao automobil u hlad te da je otišao brati šparoge ili da je netko iz Splita došao kupiti zemljište u Ružiću, pa ga otišao pogledati. Tek nešto iza 16 sati jedan naš sumještanin prišao je automobilu i ugledao strašan prizor, nakon čega je alarmirana policija – ispričao nam je mještanin Ružića. 

Još od mladenačkih dana, nesretna sudbina pratila je poginulog Mirka Blaževića iz Dicma, malene općine na pola puta između Splita i Sinja. Naime, još prije 22 godine, na tada 19-godišnjeg Mirka i njegovog mlađeg brata osnovnoškolca, naletio je osobni automobil dok su njih dvojica s još dvojicom prijatelja hodočastili cestom iz Dicma prema Sinju na proslavu blagdana Velike Gospe.

U toj teškoj prometnoj nesreći poginuo je Mirkov brat, dok je Mirko zadobio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je bio u komi te je ostao trajni invalid. Na žalost, više od dva desetljeća nakon ove tragedije, obitelji Blažević dogodila se još jedna, u kojoj je život izgubio Mirko.

Naslovnica Šibenik