Dalmacija Šibenik

gnjusni vandalski čin

Iz zračne puške gađali dječji vrtić, odgojiteljice u šoku: Na samu pomisao što se moglo dogoditi, ledi se krv u žilama!

gnjusni vandalski čin

Djelatnici Dječjeg vrtića Mali Mihovil na Jamnjaku u Šibeniku smatraju kako su im vandali tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak pucnjevima iz zračne puškom propucali ulazna vrata, javlja Šibenski.hr

Evo što nam je o tom nemilom događaju ispričala Gorana Ban Rakić, ravnateljica tog dječjeg vrtića:

- Naše odgojiteljice su došle na posao u ponedjeljak u 6,30 ujutro i zatekle oštećena ulazna vrata. Bio je to nekakav krug za koje su gotovo sigurno da nije nastao od udarca kamenom. Po njihovom mišljenju, radi se o zrnu iz zračne puške. To više što su pronašli nekakva zrnca u hodniku - priča Ban Rakić.

Policija je istog jutra napravila očevid. Maricu Kosor, glasnogovornicu šibensko- kninske policije pitali smo za rezultate očevida:

- Utvrdili smo da je nepoznati počinitelj u razdbolju od 15. do 18. rujan oštetio ulazna vrata vrtića na Jamnjaku, točnije stakla na tim vratima. Oštećenje je nepravilnog oblika, a nastala šteta je stotinjak kuna. Nismo mogli utvrditi čime je nastalo to oštećenje. Je li kamenom ili metkom iz zračne puške ne možemo potvrditi - kazala je Kosor.

Bez obzira što se radi o simboličnoj šteti, ako je istina da su vandali zračnom puškom pucali na dječji vrtić, to je nezabilježen događaj na šibenskom području:

- Ma slučaj je užasan! Toliko bizaran da vam se sledi krv u žilama na samu pomisao što se moglo dogoditi. Pazite, taj vrtić pohađa 70-ak djece. Sve skupa, to je strašno bez obzira što se u tijekom noći nitko ne nalazi u vrtiću - opet će ravnateljica Ban Rakić.

Njezine i sumnje ostalih djelatnika da je riječ o iznimno gnjusnom vandalskom činu, podgrijava i činjenica da su i prije imali nemilih scena oko vrtića:

- Baš jutros mi je jedna majka kazala da je i ovog ljeta čula pucnjeve iz zračne puške u blizini vrtića. Očito se oko vrtića skuplja neka grupica huligana jer smo nalazili i šprice i boce... Pokušali smo i samo patrolirati, tražili smo i od policije da pojača ophodnje, što su oni i učinili. Ali, očito se njima ne može stati na kraj - govori ravnateljica.

Ona će pokušati zaštititi vrtić metodom "big brothera":

- Već smo postavili kamere, ali očito ćemo morati staviti još toga naročito na stražnji ulaz koji je kritičan. Postavit ćemo i refletkore svuda oko vrtića. Ne znam kako se drugačije boriti protiv huligana - zaključila je Gorana Ban Rakić.

Naslovnica Šibenik