Dalmacija Šibenik

strava u Kninu

Otkriven povod brutalnog ozlijeđivanja: haski je ranjen dok je s još tri psa klao kokoši, a vlasnik kokošinjca dva je psa ubio

strava u Kninu

Nakon što su mu poklali 17 komada peradi u kokošinjcu pred kućom, 78-godišnji Kninjanin se dohvatio vatrenog oružja i ustrijelio dva psa nepoznatih vlasnika koji su potamanili perad, dok su preostala dva psa u vlasništvu 22-godišnjaka i 50-godišnjaka, iako ranjena, uspjela pobjeći pred metcima pobješnjelog starčića, piše Šibenski.hr.

Trupla ustrijeljenih pasa "peradar"  je potom odvezao do obližnjeg potoka i tamo ih bacio. O cijelom je slučaju Policijska postaja Knin provela kriminalističko istraživanje, a po okončanju postupka, vremešni Kninjanin je završio u pritvoru. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku za ubijanje ili mučenje životinja te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Nezapamćeno iživljavanje: mladi pas pronađen u lokvi krvi s probijenom lubanjom, samo je pukom srećom izbjegao najgoru sudbinu

Tijekom kriminalističkog istraživanja Županijski sud u Šibeniku, naime, naložio je pretragu obiteljske kuće osumnjičenog, no prije početka pretrage, 78-godišnjak je  policijskim službenicima dragovoljno predao jedan pištolj, dvije automatske puške i  1.437 komada streljiva, od kojeg 1.160 komada puščanog i 247 pištoljskog streljiva, a kompletan arsenal je neovlašteno posjedovao.

Ni vlasnici odmetnutih pasa nisu  "lišo" prošli. Protiv njih će, najavljuju iz Policijske uprave šibensko-kninske biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako piše Šibenik.in, kriminalističko istraživanje započelo je nakon što je slučajni prolaznik u jednom dvorištu u Kninu pronašao teško ozlijeđenog haskija u lokvi krvi, vezanih nogu i zvao veterinare. 

Slučaj je zaintrigirao i tamošnju udrugu za zaštitu životinja Berta čiji su aktivisti izrazili sumnju da je osoba koja je ozlijedila tog psa, ubila još nekoliko životinja.

U kninskoj udruzi Berta jutros se doznaje da je 22-godišnji vlasnik haskija ranjenu životinju predao njima na skrb i da više ne želi biti njegov vlasnik.

Naslovnica Šibenik