Dalmacija Šibenik

spas u zadnji čas

Nezapamćeno iživljavanje: mladi pas pronađen u lokvi krvi s probijenom lubanjom, samo je pukom srećom izbjegao najgoru sudbinu

spas u zadnji čas

- Pretučenog mladog haskija vezanih šapa u lokvi krvi u jednom kninskom dvorištu pronašao je prolaznik koji je odmah nazvao veterinara pa se jadnom psu moglo pomoći dok još nije bilo prekasno, uznemireno je za ŠibenikIN ispričala Gordana Gambiroža iz kninske udruge Berta koja skrbi o zlostavljanim i napuštenim životinjama.

- Našli su ga u dvorištu blizu kuće tog starijeg čovjeka, a po pričanju susjeda tamo se čula i pucnjava. Osim toga, susjedi su rekli da su ga vidjeli kako kopa rupe na livadi i vuče pse u karioli pa mislimo da ih je ubio i zakopao – priča uznemireno Gordana.

Mladi haski vjerojatno je ispao iz te kariole, dodaje članica kninske udruge za zaštitu životinja, ali zbog ozljeda i žicom vezanih šapa nije uspio pobjeći nego je ostao ležati dok ga slučajno nije vidio prolaznik koji je odmah nazvao veterinara.

Budući da veterinarski troškovi za liječenje mladog haskija koji je pukom srećom preživio teško zlostavljanje neće biti mali, iz kninske udruge Berta mole za pomoć, a obratiti im se možete na njihovoj Facebook stranici. 

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

Naslovnica Šibenik