Dalmacija Šibenik

čađavi, umorni i gladni

Mladi vatrogasac odgovorio predsjedniku županijske vatrogasne zajednice: Hrana je dobra samo kad dolaze ministri, mesni doručak nam izlazi na nos! A naknada nam kasni već 13 dana

čađavi, umorni i gladni

Tužnom i sramotnom nazvao je jedan zatonski dobrovoljni vatrogasac izjavu predsjednika vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Zorana Smolića koji je, komentirajući prije par dana vijest da su dalmatinski vatrogasci dobili pakete s hranom kojoj je istekao rok trajanja, kazao za ŠibenikIN da se njegovi vatrogasci na požarima hrane izvrsno i raznovrsno.

Šime Ševerdija, dobrovoljni vatrogasac DVD-a Zaton i redovni student odgovorio je Smoliću putem Facebooka. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Poštovani predsjedniče Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije, gospodine Zorane Smoliću, ovim Vam putem želim reći da je Vaša izjava tužna i sramotna.

Objasnite mi molim Vas tko to radi doručak, ručak, užinu i večeru za nas vatrogasce koji smo danonoćno na terenu? Gdje je jučer bio ručak kad je gorilo u zaleđu Vodica (predio Leć) i kad smo moji kolege i ja proveli gotovo 9 sati na terenu? 

Koliko se spremilo obroka za 120 intervencija koje je upisala moja interventna grupa (nisu svih 120 bili preko 6 sati, ali ih je bilo sigurno 50 takvih). 

Doručak, ručak, užina i večera su se djelili SAMO u ovim egzodusima, odnosno u ovim požarima na koje su dolazili ministri, vojska, novinari. To je svega 2-3 % ukupnih intervencija. 

Može Vas sram biti govoriti kako je bolja hrana na požaru nego u našim kućama jer mi Gavrilovićev mesni narezak izlazi na nos. A za dobiti i takav obrok moramo provesti i do 8 – 10 sati, te prijeći više kilometara sa 25 kilograma na leđima.

Tako čađavi i umorni, nerjetko i gladni, po dolasku kući moramo čitati ove Vaše izjave, koje ste Vi ničim izazvani dali u novine.
Gospodine Smoliću, ne poznajem Vas, ali Vas zbog položaja u društvu cijenim i poštujem. 

Očekujem od Vas da i Vi cijenite nas, male ljude, koji za 3600 kuna (koji nam ovaj mjesec kasne već 13. dan) riskiraju svoje živote. Posljednje što nam treba su takve izjave.

P. S. Vidio sam Vas nekoliko puta i to samo na godišnjoj skupštini DVD – a koja se održava u siječnju. Bilo bi lijepo kad bi nas posjetili i u ovim napornim danima. Možete i praznih ruku. Na kavu.

Lijepi pozdrav.

Naslovnica Šibenik