Dalmacija Šibenik

završio iza rešetaka

Slučaj kao iz kriminalističkih udžbenika: uhićen serijski piroman koji je samo u utorak zapalio desetak požara!

završio iza rešetaka

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom namjernim paljenjem požara, policija će kazneno prijaviti još jednog muškarca mlađe životne dobi koji je tijekom čitavog četvrtka bio na kriminalističkom istraživanju u kninskoj policijskoj postaji, javlja ŠibenikIN.

Za razliku od svih ostalih osoba koje su tijekom ove godine kazneno prijavljene zbog izazivanja požara u Šibensko-kninskoj županiji, ovog će muškarca policija teretiti za više kaznenih djela jer sumnjaju da je riječ o serijskom piromanu s psihološkim profilom iz medicinskih i kriminalističkih udžbenika.

Policija ga sumnjiči za desetak požara izazvanih tijekom utorka kada je navečer i uhićen, a komplicirano kriminalističko istraživanje potrajalo je u Kninu danas čitav dan.

Prema informacijama kojima raspolaže ŠibenikIN, gotovo svaka druga osoba evidentirana od početka godine u Šibensko-kninskoj županiji zbog izazivanja požara, bila je neubrojiva, psihički bolesna ili je kao u ovom posljednjem slučaju riječ o klasičnom piromanu koji pali požare jer ga vatra uzbuđuje.

Protiv jedne muške osobe uhićene prije nekoliko tjedana zbog paljenja vatre, policija nije ni podnosila prijavu jer je ta osoba bila potpuno neubrojiva, pa su o svemu samo izvijestili nadležno državno odvjetništvo. Protiv druge osobe, 22-godišnjeg mladića, policija je podnijela prijavu, ali je on pušten da se brani sa slobode.

Od početka godine policija je podnijela 15 kaznenih prijava zbog izazivanja požara u Šibensko-kninskoj županiji. To je definitivno najveći broj podnesenih takvih prijava za namjerno izazivanje požara posljednjih godina. Naime, u cijeloj Hrvatskoj je ove godine podmetnuto 39 požara, radi čega je uhićeno 16 osoba, javlja ŠibenikIN.

 

Naslovnica Šibenik