Dalmacija Šibenik

teška noć

Vatrogasci se i dalje bore s vatrom diljem Dalmacije, ali najgora područja su pod kontrolom: požar na Mljetu lokaliziran, kod Đevrski zaustavljeno širenje prema Skradinu

 teška noć

Vatrogasci se i dalje bore s vatrom koja gori diljem Dalmacije, ali su najgora područja stavljena pod kontrolu. Vatrogasne snage su požar kod Đevrske zaustavili od širenja prema gradu Skradinu, a požar na otoku Mljetu vatrogasci su uspješno okružili i nema opasnosti za kuće, javlja dnevnik.hr.

Požar kod Đevrske je stavljen pod kontrolu, vatrogasci su uspjeli lokalizirati područje kraj Bribira, sa strane prema gradu Skradinu te nema opasnosti od širenja prema naseljenim područjima", izjavio je za dnevnik.hr Darko Dukić, glavni vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

Dodatne vatrogasne snage kao i zračna pomoć bit će dogovoreni po potrebi.

Požar na Prominama je također pod kontrolom.

I na Mljetu je stanje pod kontrolom. Nema opasnosti za kuće i neće biti potrebe za kanaderima, ali na teren stiže još vatrogasaca s prvim trajektom kako bi se vatra do kraja ugasila.

"Požar je pred zoru doveden pod nadzor, uspješno smo ga okružili cijevima. Kanaderi neće biti potrebni, ali u pitanju je velika površina, 1000 za 1000, tako da ima još posla, izjavio je u telefonskom razgovoru glavni vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

"Znali smo da ako ne zapnemo, ako se izgubi kontrola, da će na razini cijele Hrvatske ovo biti ogroman problem," dodao je zapovjednik Simović 

Naslovnica Šibenik