Dalmacija Šibenik

HOROR NA ASFALTU

Požari izazvali kaos na autocesti, vozači za sve optužili HAC: Nitko nas na kućicama nije upozorio da idemo prema vatri, kad sam im prigovorio odbrusili su - vi turisti ste stoka!

HOROR NA ASFALTU

Zbog niza požara koji od ponedjeljka ujutro bijesne diljem jadranske obale i zaleđa, dobar dio dana bile su zatvorene pojedine dionice autoceste A1, između čvorova Šibenik i Pirovac u smjeru Zagreba, čvorova Benkovac i Pirovac u smjeru Dubrovnika te od čvora Zadar II do čvora Pirovac, piše Jutarnji list.

Kako je još u ponedjeljak izvijestio HAK i kako su novinari izvještavali s terena, neki vozači su u panici autocestom vozili u suprotnom smjeru kako bi pobjegli od požara. HAC je oko 16 sati objavio da su prestali naplaćivati cestarinu na trima naplatnim postajama te su dignute rampe za slobodan prolaz.

Dramatično stanje na zadarskom području: zbog požara zatvorena dionica autoputa, stvorile se kilometarske kolone; Čitatelji nam šalju zastrašujuće fotografije - vatra samo što nije prešla cestu

O kaosu na cestama svjedočili su mnogi građani i turisti, a kako je to zbilja izgledalo ispričao nam je Kristijan iz Osijeka koji se telefonski javio u redakciju. On je, naime, tad još neupoznat sa situacijom kao i brojni drugi vozači u tom trenutku, krenuo za Zagreb autocestom s izlaza Pirovac. No, kad je došao na naplatne kućice, na ENC prolazu nije bilo niti jednog djelatnika HAC-a koji bi ga upozorio na to da put prema Zagrebu znači put u vatru i dim. S druge strane, oni koji su uzimali obične kartice upozoravani su da mogu ići samo prema Splitu.

Naravno, to je uzrokovalo kaos zbog kojeg su vozači, izašavši na autocestu u smjeru koji više nije bio dozvoljen, bili zbunjeni, okretali u panici od dima, vozili u suprotnom smjeru, prepriječili se vatrogascima…

Kako je posvuda sukljao dim i vozači su vozili u svim smjerovima, Kristijan se vratio na naplatne kućice Pirovac i službenika zaduženog za vozače koji prolaze kroz ENC pitao zašto ne upozoravaju vozače da je cesta zatvorena jer se promet definitivno ne odvija normalno.

- Vi turisti ste stoka - odgovorio mu je kratko zaposlenik.

Kristijan je o svemu odmah obavijestio policiju na broj 112, a odmah je nazvao i HAC da ih upozori kako se na ključnim mjestima ljudima ne pružaju nužne informacije.

- Vladao je kaos. Osnovni problem bio je komunikacija i pružanje informacija. Čudo da ljudi nisu poginuli - rekao nam je Kristijan.

Naslovnica Šibenik