Dalmacija Šibenik

dalmacija u plamenu

Požar na Promini pod nadzorom, još uvijek gori na Svilaji i kod Zatona

dalmacija u plamenu

18:04 - Požarište u Promini stavljeno je pod nadzor, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

15:27 - Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika u petak poslijepodne koncentrirale su snage na dva požarišta u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Tako se na požarištu Promina koje je vjetar ponovno aktivirao  nalaze jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractora AT-802 dok su na Svilaji angažirana tri Canadaira i jedan Airtarctor. Preraspored zračnih snaga provodit će se i u nastavku dana sukladno stanju na ovim požarištima i prioritetima gašenja, izvijestilo je Ministrstvo obrane.

Pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH  nastavljaju sa saniranjem rubnih dijelova požarišta Zaton-Raslina kod Šibenika.

13:53 - Požari u Sapinim Docima kod Primoštena i u Vinovu u Općini Unešić su ugašeni, dok su još aktivni oni na Svilaji, kod Zatona te na Promini, doznaje se u petak poslijepodne u Centru 112.

Požar na Promini trenutno gasi 77 vatrogasaca kojima je ranije pomagao i jedan air tractor, dok požar koji od srijede gori kod Zatona gasi 30 vatrogasaca i 50 vojnika.

Naslovnica Šibenik