Dalmacija Šibenik

policija istražuje slučaj

U stravičnoj nesreći na radnom mjestu poginuo otac troje malodobne djece; Zbog kobne pogreške kaznena prijava kolegi poginulog

policija istražuje slučaj

U srijedu, nešto iza 10 sati, u kamenolomu građevinske tvrtke 'Sarađen' d.o.o. u Dubravi kod Tisnoga poginuo je radnik.

- Dojavu da je na radilištu kamenoloma smrtno stradala jedna osoba, zaprimili smo u 10,30 sati. Očevid i istražne radnje kako je došlo do pogibije radnika, policijski službenici provode u koordinaciji sa županijskim državnim odvjetništvom i inspekcijom rada - kazala nam je Marica Kosor.

Kako neslužbeno doznajemo poginuli radnik iz tvrtke 'Sarađen' je 40-godišnji Ivan Injić iz Vodica, doseljenik iz BIH-a, koji je sa suprugom i troje malodobne djece živio u Zatonskoj ulici u Vodicama.

Prema neslužbenim informacija, nesretnog radnika poklopila je košara s bagera i na mjestu ga usmrtila. U kratkom vremenu ovo je druga nesreća na radu sa smrtnim posljedicama na šibenskom području.

Prije nekoliko dana, prilikom rekonstrukcije zgrade šibenskog Veleučišta s krova je pao i poginuo 57-godišnji Zdravko Bundalo, poslovođa zagrebačke tvrtke HM Patria.

O teškoj nesreći u kamenolomu tvrtke 'Sarađen' oglasila se službenim priopćenjem PU šibensko-kninska.

- Očevidom na mjestu događaja u Dubravi kod Tisnog, kojim je rukovodio zamjenik Općinske državne odvjetnice,  utvrđeno da  je danas, 2. kolovoza oko 10,30 sati na radilištu tvrtke iz Vodica smrtno stradao 40-godišnji zaposlenik - navodi se u priopćenju.

- Prema do sada utvrđenom do stradavanja je došlo na način kada je 41-godišnji zaposlenik ove tvrtke upravljao radnim strojem, kojom prilikom se smrtno stradali 40-godišnjak nalazio na podu stojeći uz veći betonirani zid, kada se iz, za sada nepoznatih razloga, „kašika“ s grane radnog stroja-bagera otkačila, pala na 40-godišnjaka i usmrtila ga. 

Sukladno koordinaciji s Državnim odvjetništvom u Šibeniku protiv 41-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215 Kaznenog zakona  u vezi s kaznenim djelom iz članka 222 istog zakona - teška kaznena djela protiv opće sigurnosti - stoji u policijskom priopćenju.

Naslovnica Šibenik