Dalmacija Šibenik

nakić nas gleda

Radnička fronta "plakatirala" Šibenik: "Bolnice za bogate, ostali neka crknu!"

nakić nas gleda
Nakon Šibenika akcija seli i u druge gradove Hrvatske, Zagreb, Zadar, Split...

Radnička fronta odabrala je Šibenik za početak svoje mini-kampanje kojom želi upozoriti na "anticivilizacijske reforme" u zdravstvenom sustavu koje najavljuje novi ministar zdravstva Dario Nakić.

Grad je u to ime izlijepljen plakatima s kojih nas gleda ministar Nakić, a pod njegovim likom stoji poruka RF-a: Bolnice za bogate, ostali neka crknu!

Nakon Šibenika akcija seli i u druge gradove Hrvatske, Zagreb, Zadar, Split... a na implikacije ove "reforme" Radnička fronta upozorit će građane i na velikom prvomajskom prosvjedu u Zagrebu.

- Javno zdravstvo se kontinuirano uništava, sve više komercijalizira, komodificira i polako privatizira već četvrt stoljeća, a sada, s novim potezima ministra zdravstva, to se nastavlja uvođenjem tzv. nadstandarda koji potpuno bezočno poručuje da će vrhunska skrb biti dostupna samo onima koji je mogu priuštiti, a drugi će se morati zadovoljiti mrvicama i ostacima - poručio je u povodu ove akcije jedan od vodećih ljudi RF-a Mate Kapović.

U RF-u su napose ogorčeni najavom povećanja cijene dopunskog osiguranja jer će to u praksi značiti, kako ističu, da morate plaćati svaki posjet zubaru, a u slučaju da nemate dopunsko osiguranje i završite na nekoj operaciji, stajat će vas to i nekoliko tisuća kuna iz vlastitog džepa.

Sve smo bliži kapitalističkom modelu zdravstva, u kojem za svaku zdravstvenu uslugu morate platiti kao i za bilo što drugo, iako za zdravstvo izdvajate cijeli život. Iz toga proizlazi da će se moći liječiti samo oni koji imaju novaca,a tko ih nema može slobodno umrijeti - zaključuju u RF-u.

Naslovnica Šibenik
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last