Dalmacija Šibenik

BIVŠI TJELOHRANITELJ ZLATKA BAGARIĆA PODNIO OSTAVKU NA MJESTO U GRADSKOM POGLAVARSTVU

Šibenik: Bajić odlazi po ‘prijateljskom savjetu’

BIVŠI TJELOHRANITELJ ZLATKA BAGARIĆA PODNIO OSTAVKU NA MJESTO U GRADSKOM POGLAVARSTVU

S obzirom na tajming, Vladin bespoštedni obračun s organiziranim kriminalom i mafijom, uza sve objektivne obiteljske razloge, prije će biti da je Bajić “abdicirao”po “prijateljskom savjetu” negoli - dobrovoljno

S obzirom na tajming, Vladin bespoštedni obračun s organiziranim kriminalom i mafijom, uza sve objektivne obiteljske razloge, prije će biti da je Bajić “abdicirao”po “prijateljskom savjetu” negoli - dobrovoljno

Ivan Bajić                                           Nikša Stipaničev / CROPIX 
Ivan Bajić, samo koji mjesec prije redovitog isteka mandata, podnio je ostavku na dužnost člana šibenskog Poglavarstva. U obrazloženju je kratko naveo “obiteljske razloge”, a kako smo u izravnom kontaktu saznali, radi se o bolesti supruge zbog čega se odlučio u potpunosti posvetiti obitelji i privatnom businessu (turizam i ugostiteljstvo) kojim se od 1998. bavi. S obzirom na tajming, Vladin bespoštedni obračun s organiziranim kriminalom i mafijom, uza sve objektivne obiteljske razloge, prije će biti da je Bajić “abdicirao” po “prijateljskom savjetu” negoli - dobrovoljno.

O povlačenju iz Poglavarstva osobno nas je izvijestio, ali evidentno tek kada je shvatio da to gradski i stranački čelnici ne namjeravaju. Njima, pak, svakako ne odgovara da se, uoči izbora, s tom pričom ponovno “talasa”. Ivan Bajić u javnosti je poznatiji kao tjelohranitelj i osoba od najvećeg povjerenja bivšeg šefa “zločinačke organizacije” Zlatka Bagarića, ubijenog 1998. u zagrebačkoj Dubravi. Prema vlastitom iskazu, na suđenju 2002., Bajić se od 1997. do srpnja 1998. nije odvajao od svog poslodavca, osim ako je prevozio njegovu suprugu i djecu. Pazio je na kockarnicu i, kako je tada rekao, svuda nosio šefovu torbu s pištoljem i novcem. Kad ga je, nakon izbora za člana Poglavarstva, “sustigla prošlost”, tvrdio je da se Bagariću stavio na raspolaganje na zamolbu Zlatkove sestre koja je njegovu obitelj iznimno zadužila.

Dok ih nije odvela jednom liječniku u Maroko, Bajić i supruga nisu mogli imati djece, a danas ih imaju čak sedmero. Od Bagarićeve smrti, tvrdio je, s ljudima iz tog miljea nije imao posla. Došao je u Šibenik, naselio se u obližnjem Žaboriću i počeo se baviti turizmom. U međuvremenu je business razvio (raspolaže s oko 120 smještajnih jedinica), a 2006. je proglašen najuspješnijim turističkim djelatnikom po ocjeni šibenskog TZ-a.

(Ne)sporna prošlost

U kolovozu prošle godine predsjednik SDP-a Šibenika Franko Vidović otvorenim pismom javno je zatražio od gradonačelnice Nede Klarić da se očituje o navodima iz medija, a ako su točni, da pokrene postupak Bajićeva opoziva. Gradski čelnici tvrdili su da o tome nemaju saznanja, jer Bajić nikad nije kažnjavan niti kazneno gonjen, te da nije on “odgovoran za ono čime se bavio njegov bivši poslodavac”. Također, da su konzultirali Središnjicu HDZ-a te ustanovili da nema razloga za opoziv.

 

Naslovnica Šibenik