Dalmacija Šibenik

SOLARIS

‘Biseri Dalmacije’ za 10 tisuća dolara

SOLARIS

“Biseri Dalmacije”, tradicionalni turnir za mlade tenisačice, održat će se od 13. do 21. travnja u šibenskom hotelskom naselju Solaris.

− Osim u Solarisu, kvalifikacije i tri dana glavnog turnira bit će odigrani na terenima na Šubićevcu. Za turnir je prijavljeno 120 igračica, a najbolje je rangirana Francuskinja Estelle Guisard (316. na WTA ljestvici). Turnir “Biseri Dalmacije” prvi je na skali profesionalnih turnira. Na njemu igračice stječu prva iskustva i hvataju prve WTA bodove. Tako će pobjednica turnira u Solarisu, čiji je nagradni fond 10.000 dolara, dobiti 12 WTA bodova − rekao je Dino Hadžić, ITF administrator i suorganizator turnira.

Inače, prvi turnir u ciklusu “Biseri Dalmacije” odigrat će se u Bolu od petka do 14. travnja.

− Na žalost, ove godine ostali smo na dva turnira jer je iz kalendara ispao Hvar. Očito, svi plaćamo danak ekonomskoj krizi. Međutim, veseli što je turnir preživio već 18 godina i postao punoljetan. Uvijek kad se osvrnemo u prošlost imamo jako lijepe uspomene. Naime, u dosadašnjih 18 izdanja na turniru su nastupile igračice iz 68 zemalja. Na našem turniru sudjelovale su igračice svjetskog formata poput Henin, Azarenke, Dushevine, Chakvetadze, sestre Bondarenko, sve Slovenke i Hrvatice, pa tako i naše igračice iz mlađe garde kao što su Vekić i Mrdeža − istaknuo je Zlatko Foglar, osnivač turnira “Biseri Dalmacije”.

Krešimir Gulin

Naslovnica Šibenik