Dalmacija Šibenik

rentanje kadrova 

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Knina još je član HDZ-a!

rentanje kadrova 

Dario Šimić još je na popisu članstva HDZ-a

Ovotjedno predstavljanje SDP-ovih, navodno nestranačkih, kandidata za novu kninsku gradsku vlast izazvalo je žestoke reakcije dijela tamošnjeg socijaldemokratskog članstva.

− U Kninu je na djelu prvorazredan apsurd − da SDP podržava člana HDZ-a kao svoga kandidata za gradonačelnika − ogorčeno tvrdi donedavna tajnica Gradskog odbora SDP-a Snježana Šimić.

− Dario Šimić, navodna SDP-ova nestranačka akvizicija, koji će, kako najavljuje, smijeniti s vlasti HDZ-ovu gradonačelnicu Josipu Rimac, još uvijek je − kaže Snježana − član HDZ-a!

− Tek kad se službeno objavi lista na kojoj ga kandidira SDP, njegova matična stranka brisat će ga iz članstva, što mi je osobno potvrdila i Josipa Rimac kao predsjednica kninskoga HDZ-a − objašnjava bivša SDP-ova tajnica.

Puč u podružnici

A sve je počelo, veli, imenovanjem Mirka Antunovića povjerenikom kninskoga SDP-a.

− I sama sam više puta kritizirala bivšeg predsjednika GO-a Mihajla Kragulja zbog njegove inertnosti, što je na kraju rezultiralo i sa 60 potpisa članova koji su tražili njegov opoziv. Ali, mi smo zagovarali sazivanje konvencije, a Predsjedništvo je umjesto toga postavilo povjerenika koji je u listopadu prošle godine tek postao član SDP-a! Isto je i sa Zvonkom Brečićem, kandidatom za dogradonačelnika, bivšim HSLS-ovcem, koji je u SDP došao zajedno s Antunovićem, da bi njih dvojica u dogovoru s predsjednicom ŽO SDP-a izveli puč u kninskoj Gradskoj organizaciji − navodi Snježana Šimić.

− Iza ove amoralne političke prijevare stoji Zrno, bivši HDZ-ov predsjednik kninskoga Gradskog vijeća, gonjen osvetničkom željom da zagorča život gradonačelnici Rimac, a koji je u interesnoj vezi s Antunovićem i Brečićem. Bez SDP-a iza sebe ova skupina ne bi prešla ni izborni prag − procjenjuje Šimić. Taj paradoksalni “pakt” i povijesna koalicija SDP-HDZ dogovorena je, kaže, s predsjednicom ŽO SDP-a Anitom Barom, a bez ikakvog znanja i konzultiranja s članstvom.

Davorka Blažević


Naslovnica Šibenik
Page 1 of 13FirstPrevious[1]2345678910Last