Dalmacija Šibenik

birali gradonačelnika i zamjenika

HDZ dobio uvjerljivo izbore u Drnišu i vraća se nakon osam godina na vlast

birali gradonačelnika i zamjenika
I prije objave prvih neslužbenih rezultata prijevremenih izbora za novu izvršnu vlast, koji su danas održani u gradu Drnišu, u prostorijama GO HDZ-a se slavilo, i to odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Josip Begonja, kandidat ta gradonačelnika i Nikola Lovrić za zamjenika, dobili su s više od 65 posto glasova drniškog biračkog tijela, i time uvjerljivo pobijedili jedine protivnike, kandidate HNS-a, Vlatku Duilo za gradonačelnicu i Marina Malenicu za zamjenika.

- Zadovoljni smo što je nakon osam godina HDZ ponovo dobio izvršnu vlast. Vodili smo tihu kampanju pa smo tako skromno i tiho, bez velike pompe i fešte, i proslavili našu pobjedu. S obzirom na to da u gradu Drnišu ima puno gorućih problema, odmah ćemo početi s radom, kratko nam je sinoć u telefonskom razgovoru kazao novi gradonačelnik Josip Begonja.

Do redovnih lokalnih izbora, dodao je, obnašat će funkcije gradonačelnika i dogradonačelnika volonterski, koristeći svoj redovni i neplaćeni godišnji odmor. Begonja inače radi u Poreznoj upravi u Šibeniku, a njegov zamjenik Lovrić u GIRK-Kalunu.

Prema prvim neslužbenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva, od 7.622 birača, na 25 biračkih mjesta ukupno je izišlo nešto više od 3.000 građana s pravom glasa.

Izvanredni izbori za gradsku izvršnu vlast, podsjetimo, odlukom Vlade RH provedeni su zbog smrti gradonačelnika Ante Dželalije, koji je preminuo 6. studenog 2012. godine. Neslužbeno se doznaje da su izbori protekli bez incidenata.

Katarina Rudan
Naslovnica Šibenik
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last