Dalmacija Šibenik

nautički potencijali na olimpijskim igrama

Nautički centar Prgin predstavio se u Londonu

nautički potencijali na olimpijskim igrama

Hrvatska kuća u Londonu / CROPIX

Na prezentaciji hrvatske nautičke industrije u Hrvatskoj olimpijskoj kući u Londonu svoje je nautičke potencijale predstavio i Nautički centar Prgin.

U polusatnom izlaganju predstavnicima uskog segmenta nautičke industrije vezanog uz megajahte, specijaliziranih medija, brokera, tvrtki za čarter i yacht menadžment, Ivana Prgin i Jana Gaćina su u ime suorganizatora NCP-a iz Šibenika provele goste kroz priču o Hrvatskoj kao nautičkoj destinaciji.

Naglasak prezentacije bio je na šibenskoj regiji, dijelu hrvatske obale s iznimnim komparativnim prednostima i najvećom koncentracijom marina, čarter kompanija, servisera, distributera opreme i plovila, te na razvoju Nautičkog centra Prgin, jedinstvenom primjeru modernog nautičkog centra u Hrvatskoj koji na jednome mjestu pruža širok spektar usluga i proizvoda, te zadovoljava sve potrebe vlasnika plovila, gostiju i članova posada.

Tom prigodom u Londonu je promovirano svih 10 tvrtki kćeri NCP grupe, od kojih je najznačajnija tvrtka NCP Remontno brodogradilište Šibenik, specijalizirano za održavanje i rekonstrukcije jahti te komercijalnih i vojnih brodova dužine do 75 metara.

Osim remonta brodova, u posljednje dvije godine NCP remontno brodogradilište Šibenik ostvarilo je značajne rezultate na području novogradnje. Nakon isporuke motornog broda “Brijun” za prijevoz gostiju NP-a Brijuni, dužine 30 metara i kapaciteta 300 putnika, u šibenskom se brodogradilištu serijski proizvode aluminijski katamarani za ribogojilišta za skandinavsko tržište.

DAVORKA BLAŽEVIĆ

Naslovnica Šibenik