Dalmacija Šibenik

u diskoteci ‘aurora’ priređuje božićno-novogodišnju zabavu

NEMA RECESIJE U PRIMOŠTENU Stipe Petrina časti 600 uzvanika

u diskoteci ‘aurora’ priređuje božićno-novogodišnju zabavu

Primoštenski načelnik Stipe Petrina u poznatoj diskoteci “Aurora” u subotu, 18. ovog mjeseca, za oko 600 uzvanika priređuje raskošni božićno-novogodišnji domjenak i zabavu.

Odaslano je već na stotine pozivnica na kojima piše da ususret Novoj i boljoj 2011. treba krenuti u društvu najboljih. Pozvani su Primoštenci, predstavnici svih medijskih kuća u Šibeniku, svi poslovni partneri općine, te politički istomišljenici i prijatelji Nezavisne liste Stipe Petrina koja je već započela s kampanjom za parlamentarne izbore.

Nema razloga za bijedu i apatiju

- Želimo pokazati da postoji i ona druga, poštenija i uspješnija Hrvatska koja nudi nadu. Ako se dobro i puno radi nema razloga za bijedu i apatiju - izričit je Primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Odmah napominje da općina kojoj je na čelu nije ni okrznuta recesijom niti poznaje financijske probleme. Otvoreno kaže kako na oročenom računu ima 70 posto proračunske rezerve ili oko 10 milijuna kuna koje namjeravaju uložiti u kapitalne projekte.

U posljednje dvije godine, ističe Petrine, Općina je donirala preko stotinu pravnih i fizičkih osoba.

- Domjenak, međutim, najvećim dijelom financiraju naši sponzori i donatori. Kada bi država radila i gospodarila zarađenim po modelu Općine Primošten, svaki državljanin Hrvatske imao bi plaću od najmanje 2 tisuće eura, a svaki umirovljenik mirovinu od tisuću eura - uvjeren je prvi građanin Primoštena.

Uglavnom, svake godine, pa bio to božićni domjenak ili bal pobjednika, Petrina dobrom hranom i kapljicom počasti nekoliko stotina prijatelja, političkih simpatizera i partnera.

Sami Primoštenci, bar prema riječima Ante Nižića, predsjednika Udruge “Krč”, nemaju ništa protiv takve prakse.

- Tko radi i štedi taj i ima! Štedjeti treba kada je bačva puna, a ne prazna. U ovo sumorno, hladno doba potrebno je malo svjetla i zabave - mišljenja je Nižić, a lijepe riječi nije štedio ni Ivo Gracin zvani Mali Ivo.

- Primoštenci su radišni ljudi, ali se vole družiti i veseliti. Svaka čast Stipi, i ove godine Mali Ivo će prirediti vatromet! - obećao je Gracin.

VEDRANA STOČIĆ, FOTO: ARHIV CROPIX

Bal pobjednika

Raskošni domjenak za tristotinjak uzvanika priredio je Petrina prije dvije godine u restoranu ‘Europa’ i to, kako veli, za inat bivšem premijeru Sanaderu koji je tada navještavao dolazak kriznog razdoblja. Pobjedničkim balom za nekoliko stotina ljudi slavio je Petrina u ’Aurori’ nakon završetka prošlogodišnjih lokalnih izbora.


Naslovnica Šibenik
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last