Dalmacija Šibenik

vandali slomili i oštrim predmetom izGREBLI i iscrtali tek postavljene klupe i stolove

ŠUBIĆEVAC Vidilica uništena i prije otvorenja

vandali slomili i oštrim predmetom izGREBLI  i iscrtali tek postavljene klupe i stolove

Bili smo zgranuti i imali samo jedno pitanje: kakav to mora biti sklop u glavi da se nešto što je ovako dobro i novo jednostavno uništi? - ogorčena je Anita Babačić-Ajduk

Slomljene klupe vidikovca na Šubićevcu 
Nikša Stipaničev / Cropix
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode neumorna je u ostvarivanju niza ideja, projekata i programa vezanih uz zaštitu i prezentaciju raznih ovdašnjih krajobraznih vrijednosti i posebitosti.

Tako je, doduše teško, ali ipak! -  osigurala novac za uređenje one stare, odavno zapuštene vidilice, s jednim od najljepših pogleda na Šibenik i arhipelag.

Mjesto se nalazi u Značajnom krajobrazu Gvozdenovo, iliti - kako je generacije Šibenčana jednostavno zovu - vidilici Šubićevac, na brdu iznad Gimnazije.

Tamo su postavljene klupe i stolovi, a u suradnji s Udrugom Šibenik, grad prijatelj djece, već se tjednima svakoga petka organiziraju akcije čišćenja, i izvezeni su kamioni smeća s toga dijela Šubićevca.

Sve je to bilo u završnoj fazi, preostalo je još samo postavljanje informativnih ploča i službeno otvaranje toga zaboravljenog lokaliteta unutar buduće park-šume Šubićevac za građane Šibenika, ali i brojne turiste koji ne propuštaju pogled s vidilice.

I onda se dogodilo sljedeće: netko je slomio i oštrim predmetom izgrebao i iscrtao klupe i stolove, odnosno, još jasnijim rječnikom rečeno, demolirao, razvalio, oštetio... još neotvoren vidikovac!!!

 - Bili smo zgranuti i imali samo jedno pitanje: kakav to mora biti sklop u glavi da se nešto što je ovako dobro i novo jednostavno uništi? I to praktički u gradu, dočim neke vidikovce koje smo uređivali drugdje, izvan grada, nitko nije ni pipnuo..., ogorčena je ravnateljica Javne ustanove Anita Babačić-Ajduk.

 - Sve lijepo vezano uz ovu priču zasjenjeno je tim primitivnim činom, na stranu to što ćemo sad morati izdvojiti i dodatna sredstva, i odgoditi otvorenje, kako bismo popravili to što je učinjeno, kaže ravnateljica.

Čini se da je jedini izlaz za sve što se u ovom gradu lijepo napravi - sustav nadzornih kamera... Pa neka kažu da nije humano ni ispravno živjeti u svijetu “big brothera”...

Jordanka Grubač

Naslovnica Šibenik
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last