Boom u Šibeniku: 300 novih stanova prodano

Piše Joomla\CMS\User\User
Najveća potražnja je za manjim stanovima, osobito dvosobnim s manjim spavaćim sobama - Oba investitora najavljuju da nastavljaju gradnju na drugim lokacijama

Ante Baranić / CROPIX
Šibenik bilježi svojevrsni rekord: građevinska operativa u isto vrijeme tržištu je ponudila gotovo tristo novoizgrađenih stanova, što se ne pamti u ovom gradu.

- U naselju na Šubićevcu upravo su u tijeku tehnički prijemi svih 185 stanova, pa će u svibnju biti uručeni ključevi kupcima. Kako smo i obećali, kompletno opremljeno naselje s 11 poslovnih prostora izgradili smo za samo 15 mjeseci - kaže Nives Trgo iz Zagreb – Montaže, čiji je vlasnik Vlado Čović.

U isto vrijeme, samo nekoliko stotina metara dalje, na padinama Jamnjaka tvrtka VIP – SISTEMi vlasništvo zagrebačkog poduzetnika Jakova Bienenfelda i njegova kompanjona, šibenskog ugostitelja Tonija Šupe, dovršava 16 urbanih vila sa 105 stanova. - U prvih osam vila koje su izgrađene za nepunih deset mjeseci, useljenje je počelo za Božić prošle godine. Ostatak bi ovih dana trebao dobiti uporabne dozvole, što znači da će kompletno naselje biti dovršeno do kraja svibnja - kaže Tomislav Josipović koji vodi poslove gradnje i prodaje stanova u tim vilama. I Josipović i Trgo tvrde da prodaja ide izvanredno.

Nešto jeftiniji Čovićevi stanovi (1450 eura po kvadratu) uglavnom su rasprodani. - Najveća potražnja je za manjim stanovima, osobito dvosobnim s manjim spavaćim sobama - kaže Nives Trgo. Dobro je prošao i poslovni dvojac Bienenfeld – Šupe. Iako su njihovi stanovi između 1650 i 1750 eura po kvadratu, većina ih je našla kupce. - Zadovoljni smo, bez obzira što još uvijek imamo nekoliko neprodanih stanova svih veličina - kaže Josipović.

On istodobno najavljuje skoro otvaranje novog Bienenfeldova gradilišta. Ne otkriva užu lokaciju, ali kaže da će biti na Šubićevcu. Da će gradnja stanova u Šibeniku zasigurno još nekoliko godina biti unosan posao, govore i vijesti iz Čovićeve Zagreb – Montaže. Uz izvjestan nastavak gradnje na Šubićevcu, ovaj poduzetnik ozbiljno razmišlja o gradnji novih stanova na Biocima, lokaciji gdje se nalazi poznati klub Inside.

Također, doznajemo da okrupnjuje parcelu oko Ćipine livade iznad Vidika gdje bi, najvjerojatnije, gradio jeftinije stanove za gastarbajtere koje će zapošljavati u svojim tvornicama u Šibeniku. Ovi, kao i planovi drugih potencijalnih stanograditelja u ovom trenutku su blokirani i čekaju skoro donošenje Generalnog urbanističkog plana Šibenika.

#VLADOčOVIć#STANOGRADNJAšIBENIK