StoryEditorOCM
Dalmacija VIJEĆNICI OPTUŽUJU SEGETSKOG NAČELNIKA

SDP: Smrt demokracije u Segetu

Piše PSD.
27. rujna 2009. - 14:11

O potpunom onemogućavanju sudjelovanja oporbe u radu segetskog Općinskog vijeća, govore SDP-ovi vijećnici Ante Ćaleta i Ante Projić, inače predsjednik te stranke u Segetu i njegov zamjenik.

- Ovo što nam je učinio načelnik Vinko Zulim na posljednjoj sjednici znači smrt demokracije u Segetu i podsjeća na boljševička vremena te uvođenje jednoumlja od strane jednog vođe i jedne partije – istaknuli su ogorčeni i naveli razloge toj oštroj ocjeni koja je rezultat HDZ-ova usvajanja poslovnika o radu Vijeća i odbacivanja amandmana što su ih oni glede njega predložili.

Amandmani

- Jedan od amandmana bio je da za osnivanje Kluba vijećnika budu potrebna trojica vijećnika, što HDZ-ovi vijećnici nisu prihvatili nego da ih bude apsolutna većina, što znači njih pet od devet, čime se onemogućava opozicijsko organiziranje – dodali su.

Oporba, SDP i nezavisni, imaju trojicu vijećnika, a HDZ šestoricu, podsjetili su. Radi se o presedanu kakvog nema u Hrvatskoj. Po toj logici, da bi se u Saboru formirao Klub zastupnika, trebalo bi biti potrebno najmanje njih 79, što je nemoguće, jer toliki broj zastupnika nema nijedna politička opcija.

Umotvorina je to, kažu, načelnika Zulima i navode još jednu kojom im je potpuno onemogućio da se pripreme za sjednicu, a odnosi se na dostavu materijala svega tri dana prije njezina održavanja.

Njihov amandman o dostavi materijala sedam dana prije nije prošao, kao ni onaj da uvodno izlaganje i obrazloženje prijedloga akata može trajati 10 minuta, nego svega pet, što je nedovoljno za raspravu o gorućim općinskim problemima.

gordana dragan/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 21:00