StoryEditorOCM
S mora i krajaKADROVSKA KRIŽALJKA

Dalmatinski HDZ-ovci slažu fotelje: župana Bobana u Saboru će mijenjati najšutljiviji zastupnik! A pogledajte mu plaću

Piše Dalmacija SD
16. svibnja 2024. - 11:51
Imotski gradonačelnik Ivan Budalić sjedio je i u prošlom sazivu parlamenta, ali nije se iskazao aktivnošćuDuje Klarić/Cropix

U Zagrebu će se danas održati konstituirajuća sjednica novog saziva Hrvatskog sabora.

Među 151 izabranom zastupnicom i zastupnikom je i njih 35 ili nešto više od 20 posto koji zbog nespojivosti zastupničkog mandata i dužnosti koju trenutno obnašaju, kao što su župani i (budući) ministri. Među njima je i dio sabornika izabranih s HDZ-ove liste u 10. jedinici.

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, Blaženka Bobana, župana splitsko-dalmatinskog, u parlamentarnim će klupama mijenjati Ivan Budalić. Prvi čovjek Imotskog u proteklom se mandatu na Markovu trgu nije proslavio, bio je jedan od najšutljivijih zastupnika, jer od 22. srpnja 2020., kada je postao zastupnik (također kao zamjenik), do veljače 2021. njegova je aktivnost kad se gleda po kategorijama – obrazloženje predlagatelja, povreda poslovnika, obrazloženje amandmana, odgovor na repliku, replika, pojedinačna rasprava, ono što je kazao kao predstavnik kluba zastupnika te kao izvjestitelj odbora – bila čista nula!

Kako je tada pisao naš kolega Vladimir Urukalo, zastupnik Budalić unatoč tome uredno je primao saborsku plaću, koja je po njegovoj imovinskoj kartici iznosila nešto više od 2000 eura. Uz to je dobivao i razne naknade koje su u tih pet promatranih mjeseci iznosile oko 4600 eura.

Kada je riječ o HDZ-ovcima, stanovnici doline Neretve imat će još jednog predstavnika u vladajućem stranačkom dresu, jer će izabranog zastupnika Branka Bačića, potpredsjednika Vlade na odlasku, ali i vjerojatnog člana novog Plenkovićeva kabineta, u parlamentu mijenjati Dalibor Milan, metkovski gradonačelnik.

Za kraj, general u miru i bivši ministar obrane Damir Krstičević potvrdio je svoj mandat koji je, unatoč zadnjem mjestu na stranačkoj listi, osvojio na temelju peferencijskih glasova građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 03:15