StoryEditorOCM
Dalmacijagradsko vijeće

Premalo ruku za Berketovo izvješće

Piše PSD.
18. travnja 2013. - 12:56
S dva glasa za i 18 protiv odbačen je prijedlog o stavljanju izvan snage Odluke o premještanju nepravilno zaustavljenih i parkiranih vozila, što je Gradskom vijeću Kaštela predložio nezavisni vijećnik Stjepan Maglica.

− Evidentno je da građani Kaštela nisu zadovoljni radom pauk-službe. Niz neugodnih situacija, od dizanja vozila 100-postotnih invalida do premještanja automobila stranim gostima, sportašima koji su došli na natjecanja u Kaštela, neke su od činjenica koje govore da bi nam dužnost trebala biti zaštititi građane. Pauk-služba treba služiti za uvođenje reda u prometu, a ne za dizanje vozila građanima pred gradskom upravom, gdje nemaju mjesta za parkiranje. Grad mora uvesti prometno redarstvo koje je prihvatljivije za građane. U tom bi slučaju trebao preuzeti i pauk-službu, jer je ona gospodarski neisplativa, te obeštetiti sadašnjeg vlasnika − kazao je Maglica.

S tim se, međutim, nije složio veći dio vijećnika, koji su ustvrdili da nije pametno na zadnjoj sjednici ukidati pauk-službu i čekati nekoliko mjeseci da se konstituira novo Vijeće koje bi trebalo donijeti novu odluku.

Bez veće rasprave, izvješće o radu gradonačelnika Joška Berketa nije dobilo potrebnu većinu zbog izostanka nekolicine vijećnika s njegove nezavisne liste, kao i suzdržanih glasova vijećnika iz SDP-a. Vijećnici HDZ-a su, kao i tijekom cijelog četverogodišnjeg mandata, glasali protiv.

Vijećnici su usvojili Odluku o parkingu, po kojoj će grad Kaštela, kao i drugi veći gradovi, dobiti prva parkirna mjesta s naplatom. Vijećnici su usvojili i odluke prema kojima će se gradski prostori dati na korištenje udrugama i institucijama bez naknade.

Tako će Dječji dom “Maestral“ 10 godina koristiti stan u Ulici hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću, Udruga “Naša dica” i Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja dobili su na pet godina prostor na “Valovu” igralištu, Hrvatska gorska služba spašavanja koristit će se prostorom u vlasništvu Grada iza trgovine “Konzuma” u Kaštel Lukšiću na razdoblje od 10 godina, Veslačkom klubu “Marina Kaštela” dodijeljena je zgrada na Polantani u Kaštel Kambelovcu na razdoblje od 10 godina,

Udruga “Bijaći“ godinu će dana koristiti prostor u dvorcu Vitturi, “Torcidi Donja Kaštela” dodijeljen je prostor u Kaštel Novom na godinu dana, a Muzeju grada Kaštela prostor u Nadbiskupskoj palači u Kaštel Sućurcu na pet godina.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 01:00