StoryEditorOCM
DalmacijaPLOČA NA JARUNU

Osječanin Ivan Šimić: Imenjače iz Makarske, moje je, a ne tvoje ime među 48 osnivača HDZ-a

29. veljače 2016. - 21:47
Makarski Ivan Šimić sa solju iz svoje vjetroelektrane za koju je dobio Zlatnu kunu IVO RAVLIĆ/EPH

Bilo bi mi drago upoznati moga imenjaka iz Makarske. Ako se mojim identitetom najmlađeg osnivača HDZ-a, čije je ime među 48 osnivača na ploči na Jarunu, poslužio za neko dobro, nimalo mu ne zamjeram. Ova zemlja i stranka HDZ trebaju pametne ljude. Lijepo ga pozdravljam – nazvao nas je u nedjelju iz Osijeka Ivan Šimić, predsjednik Uprave "Glasa Slavonije", koji je kao 21-godišnji osječki student iz Prološca bio član tajnog osnivanja HDZ-a na zagebačkom Jarunu 1989. godine.

Tako je Ivan Šimić iz Osijeka reagirao na objavljeni tekst u "Slobodnoj Dalmaciji" u kojemu makarski Ivan Šimić navodi kako je on osnivač HDZ-a upisan na jarunskoj ploči.

Riječ je o ponovnom učlanjenju osnivača HDZ-a Makarska, koji su zatražili obnovu članstva od Županisjkog odbora HDZ-a, a ne od Gradske organizacije. Međutim, u odgovoru županijska organizacija ih upućuje u proceduru, po kojoj se Gradski odbor HDZ-a Makarska ne može preskočiti.

Na dobiveni mail ing. Ivan Šimić, Makaranin istog imena kao i direktor osječke novinske kuće, naglašava kako se njegovo ime nalazi na ploči na Jarunu među osnivačima HDZ-a i da ne pristaje na ponuđenu proceduru obnove članstva.

'Čista provokacija'

Na pitanje zašto se poslužio tuđim identitetom, Ivan Šimić iz Makarske pojašnjava kako je njegov mail upućen županijskom HDZ-u, a koji je "Slobodna Dalmacija" navela, bila "čista provokacija". Jer on nikada nije zatražio obnovu članstva niti poslao zahtjev županijskoj organizaciji.

Mail iz Županijskog odbora HDZ-a smatrao je provokacijom, na koju je istom mjerom odgovorio da "kao osnivač HDZ-a, što potvrđuje ime Ivan Šimić na ploči osnivača, i delegat na Prvom općem saboru, zahtijeva ministarsku funkciju i svečani prijem kakav ima i g. Karamarko!".

Međutim, kako nam tvrdi makarski Ivan Šimić, on se također kao 22-godišnji student Zagrebačkog sveučilišta odmah aktivno uključio krajem 80-ih u stvaranje HDZ-a. Među osnivačima je stranke sudjelujući na Prvom općem Saboru HDZ-a u "Lisinskom", koji se održao nekoliko mjeseci nakon Jaruna! Prije nekoliko godina doznao je kako je na ploči utemeljitelja drugi čovjek istog imena.

– Radi se samo o provokativnom uzvraćanju na mail HDZ-a, a ne o krađi tuđeg identiteta, ili ne daj Bože namjeri da časno ime utemeljitelja povrijedim – kaže Ivan Šimić, ing. šumarstva i dobitnik Zlatne kune za vjetrosolanu iz Makarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:14