StoryEditorOCM
Obalanije jedini

Zaustavio se nasred brze ceste i ležerno istresao smeće u prirodu; da sve bude luđe, stao je u suprotnom prometnom traku

Piše S. K.
20. svibnja 2024. - 13:52

Vozači i putnici iz automobila često na cestu ili u prirodu nesavjesno bacaju sve i svašta, od opušaka preko limenki popijenih pića do ambalaže pojedene hrane, pa i drugo što ne možemo ni zamisliti.

Naravno da je to za svaku osudu, ali jedan je vozač na brzoj cesti prema Trogiru otišao i korak dalje. On se, svjedoči jedna čitateljica, zasutavio na cesti, iz automobila izvadio crnu vreću za smeće i sadržaj iz nje istresao na travu pored ceste.

 Nije poznato je li bilo riječ o organskom otpadu ili o plastici i drugoj nerazgradivoj ili opasnoj vrsti otpada, ali svakako njemu nije bilo mjesto na toj površini.

Još veću nevjericu izaziva činjenica da se mangup ležerno zaustavio na inače jako prometnoj cesti, i to u suprotnom prometnom traku ne vodeći računa o drugim suvozačima koji su ga morali zaobilaziti. Pri tome ga je nažalost snimila samo kamera naše čitateljice, a ne i kamera prometne policije ili ekološke patrole.

image

Kamere prometne policije hvataju samo djelić nepredvidivih akcijskih junaka hrvatskih prometnica (ilustracija)

Darko Tomas/cropix/Cropix

Sličnom drskom slučaju svjedočili smo nedavno u Omišu gdje je vozač kombija nasred Fošala u Omišu usred prijepodneva kupovao kruh ne izlazeći iz automobila, već je prodavačicu dozivao sirenom. Kad je ona izašla s očito dogovorenom narudžbom od nekoliko štruca, upustila se s njim u neobavezan razgovor.

Drugi vozači su počeli trubili, ali to dvojac nije uznemirilo, pa su vozači počeli zaobilaziti kombi na dvostrukoj punoj crti. Trebalo je još pričekati povrat kusura iz radnje i promet je poslije nekoliko minuta mogao normalno poteći. Sve to je dokaz da je promet u Dalmaciji, a naročito na potezu od Trogira do Omiša, nalik pravdi, spor, ali ipak dostižan, na koncu ćete uglavnom stići na odredište.

image

Na Fošalu u Omišu vozač kombija ležerno se zaustavio, kupovao kruh i razgovarao s prodavačicom (ilustracija)

Ante Cizmic/Cropix

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 07:13