Dalmacijadolijao krivolovac

Muškarac na Krknjašima uhvaćen u izlovu prstaca: odbio poslušati policiju pa se vezao barkom za sike, a onda se pojavio i njegov otac: Imam pištolj i minobacač!

Piše K. M. B.
SI-PRSTACI42807-ziv

Zbog pola kilograma prstaca policajci su se našli pod prijetnjom minobacačem i pištoljem u četvrtak oko 8.20 sati u akvatorija Drvenika Velikog. Drama je okončanja uhićenjem oca i sina protiv kojih će se podnjeti kaznene prijave.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split zatekli su na predjelu Krknjaša 38-godišnjeg muškarca u izlovu prstaca. Naredili su mu da se barkom uputi prema kraju, ali je 38-godišnjak odbio poslušati zapovijed i vezao se za sike.

Kako je jako puhalo i bilo valovito, a morske stijene su ionako nepristupačni teren, policajci nisu mogli doći do njega.

Tijekom natezanja krivolovca s policijom došao je njegov 61-godišnji otac. Bijesan na policajce počeo im je prijetiti smrću.

- Imam pištolj i minobacač! - vikao je prema njima uz prikladne prijetnje životu i tijelu.

Došlo je pojačanje te su obojica dovedena u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Od 38-godišnjaka je oduzeto 0,5 kg zaštićene školjke prstaca te pribor za vađenje: čekić, maske i disalice. Protiv njega će biti podnesene kaznene prijave zbog uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i nezakonitog ribolova.

Protiv oca će mu biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje. Pretražena im je kuća, ali oružje nije nađeno.

#PRSTACI#KRKNJAšI