StoryEditorOCM
Dalmacijazapočeo 'zimski akvarel'

Ledena priča unosi toplinu u srca: razdragani Splićani jedva dočekali otvaranje klizališta, ni hladnoća ih nije spriječila da dođu u Đardin

30. studenog 2019. - 19:47
split_advent35-301119

I prije službenog otvorenja manifestacije “Adventa u Splitu - Zimski akvarel” u subotu u 17 sati, Đardin je bio pun razdraganih posjetitelja koji su jedva dočekali blagdansku čaroliju i otvaranje Ledenog parka.

Klizački klub Zagrebačke pahuljice je pripremio tri koreografije kojima su pokazali svoje umijeće na ledu i oduševile sve prisutne. Nakon njih je atmosferu zagrija Dječji zbor Srdelice koje su svoj glazbeni repertoar započele omiljenom “Marjane, Marjane”.

Manifestaciju su službeno otvorili u 17,45 paljenjem prve adventske svijeće gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktorica TZ Split Alijana Vukšić.

 

- Mi se trudimo svake godine okrenuti se prema djeci i obiteljima. Prije tri godine započeli smo u Đardinu s bajkom te smo je svake godine oplemenjivali pa smo tako ove godine otvorili klizalište. Vjerujemo da će djeca i biti zadovoljna već kada ne mogu u školu. Neka iskoriste vrijeme na zraku i uživaju u nečemu što nije često viđen fenomen na Jadranu. Vjerujem da će klizalište biti pretijesno za sve zainteresirane - rekao je gradonačelnik koji je na pitanje hoće li ovo biti najbolji do sada Advent odgovorio da će to ocijeniti građani.

- Nadamo se da će ova ledena priča unijeti toplinu u naša srca. Ovo je prvi put da je klizalište u Đardinu, a rijetke su prilike da Split ima klizalište na otvorenom. Nadamo se dobrom vremenu za sve klizače i koji će to tek postati - pozdravila je okupljene Alijana Vukšić koja je istaknula kako su jutarnji termini rezervirani besplatno za djecu iz vrtića i škola te ih je pozvala da se jave kao bi svi naučili klizati.

 

Razdragana lica posjetitelja jasno su pokazala kako je ideja s klizalištem pogođena.

- Ovo je super, sve prekrasno izgleda zbog rasvjete i brojnih ukrasa. Odmah se osjeti praznično raspoloženje. Mislili smo se hoćemo li doći jer je zahladilo, ali sada nam nikako nije žao i sigurni smo da ćemo dolaziti tijekom cijelih blagdana - kazala nam je Magdalena koja se sa svojim dragim Mateom spustila iz Radunice.

S udaljenijeg gradskog predjela Mertojaka, došla je grupa sedmašica koje nisu mogle dočekati otvaranje klizališta u 18 sati. Osim njih su nestrpljivo čekali početak klizanja brojna djeca koja su stala u red na ulazu pola sata prije službenog otvaranja.

 

Klizalište će biti otvoreno svaki dan od 10 do 21,30 sati, a osim pojedinačnih imaju grupne te obiteljske cijene najma klizaljki i termina na ledu.

One koji vole gastro užitke također neće biti zakinuti jer iz kućica uz uobičajeno kuhano vino, rakije i fritule nude i soparnik te churros, Philly cheese i Oreo fritule. Ako niste sigurni o čemu se radi najbolje je da se uputite prema Đardinu i probate ponuđene delicije.

- Ja vam najviše volim fritule, ali dici mi je najteže izabrati čime ću ih posut jer uvik ima nešto novo i još bolje - podijelio je s nama slatke brige umirovljenik Ivan koji je došao s unucima Josipom i Antom.

Bogati program u Đardinu nastavljen je uz nastup dječjih zborova i zborova međunarodnog festivala Cro Patria. U Marmontovoj ulici su za dobru atmosferu zadužene bile Mažoretkinje grada Splita uz limenu glazbu čiji program je počeo u 18 sati. Za izgubljenu generaciju je na Pjaci zadužen DJ Duple, a na Rivi je zagrijavanje uz koncert Gustafa.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:33