StoryEditorOCM
Dalmacijazasjeda županijska skupština

KERUM I HDZ SE OPET VOLE Sanaderu trgovačka društva, a zet ostaje na čelu Skupštine

Piše PSD.
19. listopada 2010. - 14:37

Župan splitsko dalmatinski Ante Sanader ponovno ima ovlasti u trgovačkim društvima u vlasništvu Županije, a HDZ je odustao od zahtjeva za smjenom Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine. To su najvažnije odluke današnjeg skupštinskog zasjedanja na Zenti.

Vraćanje ovlasti županu u trgovačkim društvima izmjenama Statuta znači da se na županijsku političku scenu opet vratila koalicija HDZ –HGS koja je ljetos pukla upravo oko ovog pitanja. Naime, na jednoj od ljetnih sjednica upravo su članovi HGS-a podržali inicijativu SDP-a o tome da župan ne bi trebao predstavljati Skupštinu u trgovačkim društvima u vlasništvu Županije, što je i izglasano.

Sada, nepuna tri mjeseca nakon takve odluke koja je udaljila HDZ od HGS-a, članovi HGS-a su zajedno sa HDZ-om izglasali povjerenje županu. Dr. Željko Šundov (HGS) pojasnio je zašto je došlo do preokreta:

-Želimo da rad Županije bude operativan, a modul za kojega smo glasali to nije bio jer smo vidjeli da se neke stvari presporo kreću. Sastali smo se sa županom Sanaderom koji je pokazao i volju i spremnost za akciju i moramo mu ukazati povjerenje - kazao je dr Šundov.

Odluka o izmjeni Statuta razljutila je Veljana Radojkovića (SDP):

- Ovo je čista trgovina, prije tri mjeseca su mislili jedno, sad drugo, ovo je sramota! -Ljutit je bio Radojković.

Protiv ovakve odluke je i Srđan Gjurković (HNS):

- Zašto jasno ne kažete da ste se dogovorili, HGS-u grad, HDZ-u Županija upitao je Gjurković. On je u znak protesta izašao iz dvorane za vrijeme glasovanja .

U konačnici 31 vijećnik je bio za izmjene, dok je 12 vijećnika glasalo protiv.

Uoči dnevnog reda Kruno Peronja, predsjednik županijskog HDZ-a obznanio je kako su odlučili povući zahhtjev za opozivom Petroslava Sapunara:

- Ovo je najbolja odluka za boljitak županije jer pred nama su brojni projekti koji čekaju na dovršenje- tako je Peronja vijećnicima obrazložio odluku HDZ-a zbog koje se raspravljalo neposredno uoči sjednice koja je zato kasnila više od sat vremena.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 18:47