StoryEditorOCM
Dalmacijačlan elitne asocijacije

Jedan od najatraktivnijih i najluksuznijih hotela na Jadranu uskoro otvara vrata: pogledajte hvarski 'Palace' nakon obnove vrijedne čak 100 milijuna kuna

17. travnja 2019. - 23:30

Zahvaljujući velikim ulaganjima proteklih godina, pri čemu je samo lani investirano 44 milijuna kuna u obnovu hotela "Amfora" i "Adriana", tvrtka "Sunčani Hvar Hoteli" je u 2018. imala najbolju, ali i najdužu turističku sezonu.

I u ovoj godini nastavlja se ključni projekt, a to je obnova hotela "Palace", vrijedan 100 milijuna kuna, a već prije otvaranja je najluksuzniji hotel na škoju postao član elitne asocijacije "The Leading Hotels of the World" ("Vodeći svjetski hoteli").

– Tomu je zasigurno zaslužna njegova lokacija u samom srcu grada Hvara, te venecijanska i austrijska arhitektura koja se stapa s arhitektonskom cjelinom stare gradske Loggie i sat-kule. Postali smo članom te prestižne grupacije, jer ona u svojem konzorciju ima više od 400 luksuznih hotela i resorta – kazala je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave "Sunčanog Hvara".

Kako doznajemo, ukupni poslovni prihodi prošle su godine iznosili rekordnih 288,5 milijuna kuna, što je rast od 37 posto. Istodobno je ostvarena bruto dobit od 99 milijuna kuna, što je rast od 74 posto u usporedbi s 2017. godinom.

U strukturi gostiju i dalje dominiraju klijenti iz Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, pri čemu je Amerikanaca bilo 26 posto više nego 2017., a Britanaca 14 posto više. Ostala tržišta koja su u 2018. zabilježila rast noćenja u Hvaru su Australija, Brazil te skandinavske i zapadnoeuropske zemlje.

Najave za ovu godinu također su dobre, pa je u predsezoni zabilježen porast prihoda od 18 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je rezultat sve ranijeg otvaranja hotela i povećanog broja dolazaka gostiju koji koriste katamaranske linije i izvan ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:45