StoryEditorOCM
DalmacijaŽestoka priprema za sezonu

Gradi se šest novih vatrogasnih domova, Zagora i otoci zaštitu od požara podižu na novu razinu

Piše Ana Franić
16. travnja 2019. - 13:30

Situacija u vatrogastvu u Hrvatskoj svima je poznata. Nedostatak opreme i vatrogasnih domova samo su neki od njihovih problema, ali jučer je za njih stigla dobra vijest. Ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić sudjelovao je na potpisivanju ugovora vrijednog 46,2 milijuna kuna za izgradnju šest zajedničkih vatrogasnih domova u Hrvatskoj.

Ovim sredstvima u Splitsko-dalmatinskoj županiji gradit će se domovi DVD-a Supetar i DVD-a Trilj, u Zadarskoj dom DVD-a Sukošan, u Dubrovačko-neretvanskoj dom DVD-a Konavle te jedan u Primorsko-goranskoj županiji.

- Vrlo sam ponosna na ovaj projekt prvenstveno zbog zajedničke suradnje Grada Supetra, Općina Postira, Nerežišća i Sutivan te DVD-a Supetar. Naš projekt vrijedan je 18 milijuna kuna, a mi smo ovim ugovorom dobili 14,6 milijuna kuna. Zajedničkim snagama ćemo na ovaj način podignuti zaštitu od požara na cijelom otoku na novu i bolju razinu - kazala nam je Ivana Marković, gradonačelnica Grada Supetra.

Ugovore je u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ravnateljica Matilda Copić s osnivačima tih ustanova čiji su projekti zadovoljili uvjete na natječaju tipa operacije 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu Programa ruralnog razvoja RH. Iz ove mjere do sada je ugovoreno financiranje 200 dječjih vrtića, 20 društvenih domova i kulturnih centara, 18 vatrogasnih domova, nekoliko groblja, tržnica, javnih zelenih i prometnih površina, četiri sportska objekta i jedan turističko-informativni centar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:26