Dubrovnikpreviše popili?

Uhićeni dubrovački Pišonja i Žuga, policija još traga za 'kondukterom'; Otkriveno da su se u suludu vožnju ukradenim autobusom uputili nakon tuluma

Piše dubrovacki.hr

Počinitelji noćašnje krađe autobusa u Župi dubrovačkoj su maloljetnik koji je u autobusu bio u svojstvu 'putnika', koji nije ni otvorio autobus, niti ga vozio već je samo sjedio, jedan punoljetni mladić koji je igrao ulogu vozača, dok se treći počinitelj, također maloljetnik, još uvijek traži. Ne zna se koju je on ulogu odigrao u noćašnjoj opasnoj zabavi koja je rezultirala velikom materijalnom štetom, javlja Dubrovački vjesnik.

Pišonja i Žuga na dubrovačkim ulicama, ukrali autobus i upustili se u divlju vožnju: 'Unutra tri tipa, gola do pasa, deru se i skaču. Udarali su u aute, znakove, semafore...'

Vandalizam koji su počinili posljedica je alkohola i jednog rođendana, a još im se razmatraju djela koja će im se staviti na teret. Također neslužbeno, riječ je o mladim Župljanima otprije poznatima policiji.

Glasnogovornik Libertasa, Nikša Grljević, rekao je za Dubrovački vjesnik da su nepoznati počinitelji na noćas ukradenom autobusu prouzročili veću materijalnu štetu.

- Oštećena je prednja strana autobusa, od branika, maske, prednjeg stakla do ekrana na vrhu autobusa. Naša ekipa je na terenu te ćemo nakon njihove procjene znati kolika je točno šteta, a otprilike mogu reći da je šteta velika - zaključio je Grljević.
 "Rano jutros oko 2:30 sati na području Župe dubrovačke otuđen je autobus javnog gradskog prijevoza s kojim su počinitelji prouzročili materijalnu štetu oštetivši osobni automobil, semafor i nekoliko stupića.

Policija je utvrdila identitet trojice osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem od kojih su dvoje već u prostorijama Postaje granične policije Gruda na kriminalističkom istraživanju. Po završetku kriminalističkog istraživanja slijedi nadopuna događaja.", javljaju iz dubrovačke policije.