Dubrovnikniz propusta

Potvrđeno da dr. Ksenija Kaleb nije kriva: medicinsko vještačenje za smrt malenog Gabrijela tereti druge četiri osobe

Piše PSD
6. prosinac 2019. - 16:54

Godinu dana nakon smrti Gabrijela Bebića, devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića završeno je vještačenje o okolnostima njegove smrti, a Index je objavio rezultate.

Dovršeno vještačenje uzroka smrti Gabrijela Bebića: od ovog slučaja svi su bježali 'kao vrag od tamjana', čuli smo se i s majkom tragično preminulog dječaka

Bliži se godišnjica smrti Gabrijela Bebića, obitelj je neutješna: Moj sin je umirao u mukama, a liječnici su se ismijavali s njim. Ljudi koji su skrivili njegovu smrt još rade na istom mjestu​

Od upućenih izvora doznaju kako vještačenje tereti četiri osobe, dok je postupak dr. Ksenije Kaleb u cijelosti ocijenjen kao potpuno ispravan.

Osobe koje se u vještačenju navode da su učinile propuste koji su doveli do smrti malog Gabrijela, prema pisanju Indexa, su: njegova pedijatrica iz DZ Metković dr. Rasema Bubica, medicinska sestra u DZ Metković Nikolina Talajić, koja je radila u ordinaciji dr. Vlade Krmeka te dvije liječnice s Hitne u Metkoviću, šefica Hitne Marijana Matić i dr. Danijela Dragobratović.

Za komentar rezultata vještačenja Index je nazvao odvjetnika dr. Kaleb Antonija Volarevića.

"Ako je istina da je vještačenje pokazalo kako je dr. Ksenija Kaleb u cijelosti postupala ispravno u slučaju malenog Gabrijela, odnosno da nije učinila niti jedan propust, tada samo mogu reći da je pravda opet bila sporija, ali je ipak stigla, barem u odnosu na liječnicu Kaleb. Takav bi nalaz u cijelosti bio u skladu s onime što smo tvrdili od prvog dana braneći doktoricu Kaleb od etikete koju joj je ishitreno prišila Hrvatska liječnička komora", rekao je odvjetnik Volarević.

Dok su se još čekali rezultati vješačenja neutješna majka Ivana Bebić za 'Slobodnu' je izjavila:

- Rezultate vještva još uvijek ne znamo, ali se nadamo kako će ono pokazati niz propusta koji su se dogodili u Metkoviću, dok su moj suprug Mišo i moj sin Gabrijel, tri dana obilazili metkovske liječnike i molili za pomoć. Nadam se da će ovo vještvo pokazati i zbog čijih je propusta naš mali Gabrijel preminuo.

Kako smo već u nekoliko navrata i pisali, od vještva ovog slučaja svi su Medicinski fakulteti u Hrvatskoj bježali kao "vrag od tamjana" i nitko nije htio provesti vještačenje. Prvo je to odbio Medicinski fakultet u Zagrebu, pa onaj u Rijeci, pa u Osijek i na kraju u Splitu.

#GABRIJEL BEBIć#MEDICINSKO VJEšTAčENJE