Dalmacija Dubrovnik

skupština udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja

Metković: spomen-soba palim braniteljima

Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu grada Metkovića održala je redovnu godišnju skupštinu, na kojoj je potvrđen dosadašnji predsjednik - Ivo Jadreško.

Predsjednik Ivo Jadreško je rekao da je financijska situacija u udruzi iznimno loša, jedva spajaju kraj s krajem pa su, na žalost, rijetka putovanja, primjerice u Vukovar, a velika im je i za sada neostvarena želja otići u Škabrnju. Grad Metković uglavnom financira rad njihove udruge, ali to su vrlo mala sredstva od nekoliko tisuća kuna, koja se vrlo brzo potroše.

 - Naša populacija je starija i svake godine nas je sve manje na okupu. Sve više ima bolesti, starosti i nemoći, kazao je Jadreško, naglašavajući da im je cilj dok su živi urediti spomen-sobu palim braniteljima s područja Metkovića.

Kažu da spomen-soba mora biti u središtu grada, na vidljivome mjestu, koje će biti i svojevrsna zahvala njihovoj djeci koja su živote položila za slobodnu Hrvatsku.

 - Bilo bi to mjesto okupljanja mladih koji bi osim gradiva iz školskih udžbenika tu primali informacije o ratnim događanjima u Metkoviću, zaključio je Jadreško.

Stanislav SOLDO / EPEHA

Naslovnica Dubrovnik