Dalmacija Dubrovnik

ovo morate vidjeti

I Dalmacija ima svoje Mrtvo more, a kupanje u njemu jedinstven je doživljaj! Nevjerojatna skrivena plaža nalazi se na bajkovitom otoku o kojem kruži stravična legenda

ovo morate vidjeti

Jeste li znali da  Hrvatska ima svoje Mrtvo more? Nalazi se na bajkovitom Lokrumu, desetak minuta vožnje brodom od Dubrovnika, na istočnoj strani otoka. Riječ je o slanom jezeru koje je uskim tjesnacem povezano s morem. U toj zatvorenoj prirodnoj uvali more je plitko i nikad nema valova, a kupanje je ustinu poseban doživljaj.

Plaža je šljunčana, a zbog pličine je osobito pogodna malu djecu. I one kojima se na da izvoditi akrobacije nego guštati u miru u predivnom ambijentu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vikki Ng (@vikki.ng.yoga) on

Lokrum je, inače, rezervat šumske vegetacije pod zaštitom UNESCO-a i krije zapanjujuću prirodu kao i zanimljive i rijetke životinjske vrste. Nakon što se okupate u Mrtvom moru svakako se uputite u obilazak ovog čarobnog otoka koji se prostire na samo 0,7 kilometara kvadratnih. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ded Pihto (@pihto_the_ded) on

Osim u prirodnim ljepotama možete uživati u u razgledavanju povijesnih znamenitosti. tu su crkvica Navještenja iz 15/16. stoljeća, samostanski kompleks koji se sastoji od ostatka bazilike iz 12. i 13. stoljeća, samostana s klaustarskim vrtom (15/16. st.) i ljetnikovca Maksimilijana Habsburškog te utvrda Royal koja se uzdiže na 96 metara, što je ujedno i najviši dio otoka, a predstavlja odličan vidikovac s pogledom na Dubrovnik i okolicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Martinovic (@jelena.je.le.na) on

O Lokrumu kruži stravična legenda o prokletstvu koje su na njega, navodno, bacili benediktinci koje su prognali iz samostana, no nemojte da vas to odgovori od posjeta ovom istinskom dragulju.

Naslovnica Dubrovnik