Dalmacija Dubrovnik

plažni zen

Predivna plaža poznata je po finom, mekom pijesku, gustom zelenilu, mirnom ugođaju i zanimljivoj legendi: potrudite se otkriti ovu ljepoticu savršenu za opušteno kupanje

plažni zen

Volite li se kupati na pješčanim plažama, svakako morate posjetiti poznatu plažu nadgrađenu Plavom zastavom koja se smjestila na najjužnijoj točki otoka Mljeta. Kilometar i pol dugačka uvala okružena borovom šumom sastoji se od dvije pješčane plaže, velike i male Saplunare, čuvenih zbog finog, mekanog pijeska i prekrasnog okruženja te zbog mirnog ugođaja, ali i zbog legende prema kojoj se baš na njoj nasukao Odisej.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STERMASI (@restaurant_stermasi) on

Saplunara je zanimljiva i zbog bogate prirode jer joj u blizini rastu ugrožene biljne vrste koje se ne mogu naći nigdje drugdje, zbog čega je područje zaštićeno.

Plaža je nagrađena Plavom zastavom zbog izuzetne čistoće mora koje dostiže temperature od 28 stupnjeva Celzijusovih u vrućim ljetnim mjesecima, a kao stvorena je za djecu, jer osim što se mogu bezbrižno igrati u pijesku mogu i guštati u prostranom plićaku koji se prostire i do 40 metara prema pučini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaja Kondratiuk (@nazwaprofiluzaczynasienaka) on

Do plaže se dolazi cestom kroz Sobru i Prožuru prema jugu, a uz plažu se nalazi parking za dvadesetak automobila. Do Saplunare voze autobus te taksi koji kreće iz Sobre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coni 🌎💕📷 (@experiencingtheglobe) on

 

Naslovnica Dubrovnik