Dalmacija Dubrovnik

pogledajte video

Veliki šumski požar na Korčuli, vatra se brzo širi zbog jakog vjetra! Plamen se kreće prema Pupnatu, uz vatrogasce gase ga i mještani

pogledajte video

Između Pupnata i Žrnova na otoku Korčuli buknuo je veliki šumski požar. Vatra je buknula oko 14 sati, a brzo se širi nošena jakim vjetrom. Kako neslužbeno doznaje dubrovacki.hr, požar se zasad kreće u smjeru naselja Pupnat.

Vatra je zahvatila veći dio šume i niskog raslinja u blizini uvale Bratinja luka. Požar je, iz za sad nepoznatih razloga, izbio oko 14.30 sati na izrazito nepristupačnom području bez pristupne ceste pa je u pomoć pozvan kanader koji je trenutno uspostavlja, ističe zapovjednik Lozica, prvi kontakt s otvorenom vatrom.

Kako dubrovacki doznaje od zapovjednika DVD-a Korčule Žitomira Lozice, požar je buknuo na lokaciji poznatoj pod imenom Defora, a na požarištu su pripadnici vatrogasnih društava iz Vela Luke, Blata, Smokvice, Lumbarde i Korčule, a u pripravnosti je DVD Orebić. 

Razvoj događaja trenutno je nemoguće procijeniti, kaže, budući da puše vjetar neizvjesne jačine i smjera. Na požarištu je trenutno 6 vozila i više od 20 vatrogasaca, a u pomoć pristiže i lokalno stanovništvo.

 

Naslovnica Dubrovnik