Dalmacija Dubrovnik

je li ovo moguće?!

Besramna braća 'udrila macom' po stijenama podno Lovrijenca i krenula zidati!; Grad podnio kaznenu prijavu, devastatori ponudili presmiješno objašnjenje

je li ovo moguće?!

Grad Dubrovnik podnio je kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu. Angažirali su i zaštitare koji će čuvati gradsku imovinu od daljnje devastacije.

Rekao je to u utorak na Pilama dubrovački gradonačelnik Mato Franković reagirajući na nelegalne radove na stijeni na kojoj se nalazi tvrđava Lovrijenac.

Rušenje stijene i gradnja zidova podno tvrđave izazvalo je posljednjih dana burne reakcije građana, koji se pitaju je li moguće da na takvome mjestu nikne neki novi objekt.

Ništa im nije sveto: na Hamletovoj pozornici štemaju i zidaju, a nije ih zaustavilo ni upozorenje o obustavi radova!

Nije to prvi put jer su nepoznati "investitori" već upozoreni da obustave radove koje su na stijeni pokraj gradskog magazina počeli krajem studenoga.

– Prostor ćemo privesti svrsi i vidjet ćemo kome ćemo ga u konačnici dati na korištenje, ali ne za komercijalne svrhe, nego vjerojatno ribarskom klubu, kako bi netko vodio računa o njemu i da nikome u budućnosti ne padne na pamet raditi ovo što je ovaj gospodin ovdje izveo – rekao je gradonačenik Dubrovnika.

– Sve što je nelegalno i bespravno izvedeno, sukladno zapisniku konzervatora koji su naložili uklanjanje nekih dijelova, mi ćemo ukloniti i vratit ćemo sve u prvobitno stanje. Ovo je i poruka svima koji eventualno pokušaju na ovakav način zloupotrijebiti gradsku imovinu da ćemo odmah reagirati s gradskim službama i da će dobiti kaznene prijave i odgovarati – kaže Franković.

Nije znao odgovoriti na pitanje što su devastatori imali namjeru raditi pod Lovrijencem.

Franković kaže da s njima nije razgovarao, ali da su mu komunalni redari prenijeli njihove riječi kako nisu znali da se radi o gradskoj imovini.

Podsjetimo da su Dubrovčani preko društvenih mreža podijelili fotografije, pa i video nelegalnih radova pod Lovrijencem.

Potom su braća neimari rekli našem fotoreporteru da zapravo saniraju obalu od posljedica nedavnog olujnog juga.

Nakon što upozorenje komunalnih redara u ranijem obilasku nije dovelo do prestanka radova, nadajmo se da će policijska intervencija i kaznena prijava odvratiti bezobzirne devastatore od daljnje devastacije Pila.

Naslovnica Dubrovnik