Dalmacija Dubrovnik

razgovor s kinezima

Plenković posjetio gradilište pelješkog mosta: Trebao bi biti dovršen do 31. siječnja 2022. godine

razgovor s kinezima

Za razliku od svojih prethodnika u premijerskoj fotelji, Andrej Plenković je po prvi put posjetio gradilište pelješkog mosta u Komarni. Bila je to prigoda da se premijer upozna sa trenutačnim radovima na gradllištu gdje se postavljaju prvi trajni piloti, nosači mosta kojih je po projektu predvidjeno čak 148.

Premijer je razgovarao sa predstavnicima kineskog izvodjača radova, tvrtke CRBC koji su se potrudili informirati ga svim fazama izgradnje Pelješkog mosta. Kako je istaknuto zabijeno je petnaest pilota u morsko dno odnosno dva pilota po danu što je itekako zadovoljavajuće.

- Pelješki most bi trebao biti dovršen do 31. siječnja 2022. godine - kazao je premijer nakon sastanka sa izvodjačima radova.

Tako će se ostvariti ovaj strateški projekt spajanja Hrvatske. Činjenica da se izgradnja mosta sufinancira sredstvima Eu-a pokazuje koliko je zapravo važna kohezijska politika Hrvatske, kazao je Plenković.

Resorni ministar prometa, Oleg Butković zadovoljan je radovima na mostu. Iako još uvijek nije odabran izvođač radova na pristupnim cestama na Pelješcu ministar ne očekuje kašnjenje projekta već istovremeni završetak mosta i pristupnih cesta.

- Hrvatske ceste će brzo donijeti odluku o izvodjaču radova na pristupnim cestama u dužini dvanaest kilometara dok će se za treću i četvrtu fazu radova ponude predavati do 14. veljače, zaključio je ministar Butković.

Naslovnica Dubrovnik