Dalmacija Dubrovnik

gradilište zapečaćeno

Zaustavljeni radovi na luksuznoj vili kod Dubrovnika koju je Slavica Ecclestone platila 19 milijuna kuna

gradilište zapečaćeno
Na slici lijevo i desno: radovi na luksuznoj vili Slavice Eccelstone; u sredini: Slavica Eccelstone

Slavica Ecclestone, sada je već očito, nema sreće s gradnjom svog luksuznog doma u dubrovačkom Zatonu. Nakon što je prije tri godine, kada je kupila staru vilu, nekako uspjela riješiti pravnu zavrzlamu oko pomoćnog objekta i sukob s prvim susjedom Bracom Dimitrijevićem, sada je došla u sukob s građevinskom tvrtkom Dom izgradnja koja ju je tužila sudu zbog navodnog duga, odnosno neisplate odrađenih radova, piše Jutarnji list.

Vlasnik tvrtke Dragan Čoro kratko nam je potvrdio da se obratio sudu i da je sudskim rješenjem zapečaćeno gradilište na domu Slavice Ecclestone.

- Istina je da smo završili na sudu te da smo ishodili rješenje o blokadi gradilišta. No, o detaljima ne želim govoriti - odgovorio nam je Čoro.

Je li problem uistinu nastao zbog neplaćanja investitora, Čoro nam nije želio ni potvrditi ni demantirati. Pokušali smo kontaktirati i samu Slavicu Ecclestone, ali ona nam nije odgovorila na pozive. No, mogući problem na relaciji Ecclestoneove i Dom gradnje može se razaznati i iz odgovora Vlaha Boškovića, glasnogovornika Općinskog suda u Dubrovniku.

- Pred Općinskim sudom u Dubrovniku vodi se izvanparnični postupak osiguranja dokaza predlagatelja Dom izgradnja d.o.o. spram predloženika Slavice Ecclestone, a radi utvrđivanja količine i kvalitete izvršenih građevinskih radova na nekretnini u k.o. Zaton - potvrdio nam je Bošković.

Iz tog odgovora može se nagađati da jedna od najbogatijih Hrvatica nije platila određene radove jer nije bila zadovoljna kvalitetom izvođenja. Tome svjedoče i neki bliski poznanici Slavice Ecclestone s kojima smo razgovarali, a koji su nam potvrdili kako će završetak vile kasniti jer je zbog izvjesnih nesporazuma s izvoditeljem sve završilo kod odvjetnika, odnosno na sudu. Dubrovčani su bili uvjereni da će se Slavica u novu vilu useliti pred kraj ovog ljeta te s unučicom Sophijom uživati u zatonskom zaljevu.

Problema s kućom Slavica je imala i prije tri godine, kada ju je kupovala od Mata Kusala. Podsjetimo, kako pomoćni objekt kuće nije imao riješene papire, trebalo je napraviti nogostup i zelenu površinu kako bi se moglo legalizirati, što je bio jedan od uvjeta za kupnju kuće. No, to je blokirao prvi susjed, akademski slikar Slobodan Braco Dimitrijević, piše Jutarnji.

Naslovnica Dubrovnik